NK Squash 2018

NK Squash 2018 begint morgen

Het NK Squash 2018 begint morgenavond met de eerste ronde partijen. Om half 7 komen de eerste 28 spelers in actie. In totaal spelen er 157 spelers in de hoofdronde van het aankomende NK dat weer vertrouwd wordt gehouden in het Frans Otten Stadion in Amsterdam.

Vorig jaar werd het kampioenschap éénmalig gehouden bij Dekker Zoetermeer. Toen pakte Piëdro Schweertman en Tessa ter Sluis (PSA-81) de titels in de hoogste categorieën. Ook dit jaar is Schweertman weer de grote favoriet, al moet hij sinds lange tijd weer rekening houden met Dylan Bennett. Bij de vrouwen haalt naast ter Sluis normaal gesproken ook Milou van der Heijden (PSA-40) de finale. Beide speelsters troffen elkaar vorig jaar ook in de finale. Toen pakte ter Sluis geheel tegen ieders verrassing de titel.

In de Heren A werden er vorige week zaterdag kwalificaties gespeeld voor het hoofdtoernooi. Zoals gebruikelijk kunnen er maximaal 16 spelers deelnemen. Thijs van der Pluijm, Guido Ploem, Henrico van der Vegt en Jeroen Mulderij plaatsten zich voor het hoofdtoernooi.
Bij de Dames was er geen kwalificatie nodig. Daar schreven 'maar' 14 speelsters in voor de hoogste dames klasse. Vorig jaar speelden er wel 16 vrouwen mee, al waren het er in 2015 en 2016 ook 14.

Ook de meeste andere categorieën zitten dit jaar niet vol. In de Heren B (30), Dames B (15), Dames C (14), Heren D (29) en Dames D (7) zijn nog plekken over. Vooral het aantal deelneemsters in de Dames D is zorgwekkend. De enige volle categorie is de Heren C, dat met 32 deelnemers een perfect schema kent.

De eerste wedstrijden op donderdag en vrijdag beginnen om half 7. Op donderdag staan de laatste wedstrijden om half 10 op het programma, op vrijdag is dat een half uurtje eerder. Op zaterdag mogen de deelnemers vervolgens iets langer uitslapen dan gebruikelijk. De eerste spelers staan pas om half 11 op de baan. Op de zondag is dit om 10 uur. De finale van de vrouwen wordt gespeeld om 15:00. De mannen spelen aansluitend om 16:00. Klik hier voor alle schema's van het aankomende NK Squash.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?