Herhaling van finales 2017 op NK SquashHerhaling van finales 2017 op NK Squash

Op het NK Squash 2018, dat op dit moment wordt gehouden in het Frans Otten Stadion in Amsterdam, staan dezelfde vier spelers in de finale als vorig jaar. De finaleplekken van Piëdro Schweertman (1), Milou van der Heijden (1) en Tessa ter Sluis (2) zijn geen verrassingen. Dat Sebastiaan Weenink (3) weer in de finale staat is dat misschien wel. 

Bij de vrouwen hebben Milou van der Heijden en Tessa ter Sluis gisteren relatief eenvoudig de finale gehaald. Van der Heijden speelde in de halve finale tegen de als vijfde geplaatste Fleur Maas (5). In drie games was de wedstrijd over (11-2, 11-8, 11-3) al liet Maas bij vlagen zien dat ze de komende jaren zeker terug kan komen voor een finaleplek. De twee halve finale was iets spannender met Milja Dorenbos (3) die Ter Sluis tegenkwam. Dorenbos pakte knap de eerste game (6-11), maar kon dit niet doortrekken. Ter Sluis kwam terug in de wedstrijd en pakte drie op een volgende games (11-6, 11-6, 11-2).

Vorig jaar stonden de nummers één en twee van Nederland ook al tegenover elkaar in de finale. Toen verraste Ter Sluis in Zoetermeer met haar eerste nationale titel. Kan ze dit om 15:00 op herhalen in Amsterdam of pakt van der Heijden haar derde titel?

Ook bij de heren zien we een rematch van vorig jaar. Piëdro Schweertman was de eerste finalist door Bart Ravelli (4) in 3 spannende games opzij te zetten (11-7, 11-8, 11-9). In de tweede halve finale troffen SportCity Dordrecht spelers Dylan Bennett (2) en Sebastiaan Weenink elkaar. Voor Bennett was het weer zijn eerste NK sinds lange tijd, maar toch was hij op voorhand misschien wel dé uitdager van Schweertman. De voormalig British Junior Open finalist pakte ook de eerste game (7-11), waarna stokte de machine. Weenink pakte snel de tweede game (11-3) en greep ook de spannende derde (12-10) en vierde game (11-9). 

De mannenfinale wordt als laatste gespeeld op de glazenbaan in het Frans Otten Stadion. Om 16:00 beginnen Schweertmen en Weenink aan de finale die ervoor zorgt dat één van beide een tweede nationale titel pakt. 

Ook de finales van alle andere categorieën worden vanmiddag gespeeld. In de Heren B spelen topseeds Urbano Farro en Hessel Reekers tegen elkaar. De laatste seizoenen waren de jeugdspelers hier aan het woord, maar vanmiddag is dat niet het geval. De Dames B wordt wel weer gedomineerd door jeugdspelers. Lianka Radzyminski en Carlijn de Zwijger staan in de finale, terwijl Elfi Markus en Catlyn van Maas de Bie voor het brons gaan spelen.

In de Heren C gaan Joeri Steinmetz en Bart Konijn voor de nationale titel. Bij de vrouwen in dezelfde categorie spelen Yentle Tupker en Dimphy Douma tegen elkaar. Als laatste worden ook nog de D finales gespeeld. Richard de Wit en Jeroen Baars spelen bij de mannen de finale, bij de vrouwen zijn het Sophie Horenberg en Mireille Barkmeijer. 

De wedstijden beginnen vandaag om 10 uur in het Frans Otten Stadion. Klik hier voor alle wedstrijden, uitslagen en schema's. 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?