Schweertman en van der Heijden pakken nationale titelsSchweertman en van der Heijden pakken nationale titels

Piëdro Schweertman en Milou van der Heijden (PSA-40) hebben gisteren de nationale titels gepakt in een volgepakt Frans Otten Stadion. Voor Schweertman was het zijn tweede titel op rij, van der Heijden pakte alweer haar derde.

Beide finales in de A categorie waren herhalingen van vorig jaar. Toen was Schweertman voor de eerste keer de beste van Nederland door Sebastiaan Weenink te verslaan. Tessa ter Sluis (PSA-81) was toen verrassend te sterk voor van der Heijden.

Zoals gebruikelijk trapte de twee vrouwen als eerste af op de glazenbaan van het Frans Otten Stadion. Van der Heijden laat al maanden zien in een prima vorm te steken en ook gisteren speelde ze prima squash. De eerste twee games gingen met 11-7 naar de Brabantse en ook de laatste game (11-9) haalde ze binnen. Zo spannend als vorig jaar werd de partij niet, maar ook ter Sluis liet bij vlagen zien dat de overwinning van vorig jaar geen toevalstreffer was.
Beide dames moeten de komende jaren ook rekening gaan houden met Fleur Maas. De speelster van Victoria Squash Rotterdam was in de kwartfinales al te sterk voor de hoger geplaatste Judith Diepeveen en ook in de kleine finale zette ze de hoger aangeslagen Milja Dorenbos opzij (9-11, 11-5, 12-10, 11-6).

Bij de mannen speelde Schweertman en Weenink voor de derde keer in een finale van het NK tegen elkaar. In 2015 ging de titel naar Weenink, vorig jaar was Schweertman de betere. Ook dit jaar was hij oppermachtig tijdens het NK. Zelfs in de finale kwam de kopman van Victoria niet in de problemen (11-4, 11-4, 11-4).
In de strijd om het brons boekte Bart Ravelli een persoonlijk succesje. Vorig jaar verloor hij nog nipt de strijd voor plek drie (van Rene Mijs). Deze keer stond hij wel op het podium door Dylan Bennett te verslaan (11-7, 11-9, 11-1).
Achter deze mannen pakte Roshan Bharos (PSA-262) een knappe vijfde plek. De speler van Match versloeg zowel Marc ter Sluis (PSA-212) als Rene Mijs in vijf games.

Behalve de A categorieën waren er ook nationale kampioenen in de B, C en D. Urbano Farro en Carlijn de Zwijger pakten de overwinningen in de B categorie door knap eredivisie spelers Hessel Reekers en Lianka Radzysminski opzij te zetten. Bart Konijn en Yentle Tupker konden terugkijken op een geslaagd NK door hun overwinning in de C en Richard de Wit en Sophie Horenberg pakten de titels in de D.

Alle uitslagen van het NK Squash 2018 zijn te vinden op toernooi.nl. Voor alle foto's die zijn genomen van het NK klik dan hier. De inzetfoto is genomen door Xander Mouthaan.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?