Top drie wint in Dunlop Heren EredivisieTop drie wint in Dunlop Heren Eredivisie

De gehele top drie van de Dunlop Heren Eredivisie heeft gisteren hun wedstrijd gewonnen. Koploper 'MeerSquash breidt hun voorsprong iets uit op de eerste achtervolger Coulisse/Twente. Ook Labee Group/SportCity Dordrecht blijft in het spoor.

'MeerSquash wist gisteren in eigen huis overtuigend te winnen van CS Drachten / Froconsur. Toch lagen er kleine kansen voor de Friezen in de uitwedstrijd tegen de lijstaanvoerder. In de openingspartij was Roee Avraham (PSA-171) heel dicht bij een stunt tegen Tim Weber. De nummer 171 van de wereld kwam 0-2 voor (6-11, 7-11) en lag ook in de derde game in pole position. Dat was het moment voor Weber om wakker te schieten en drie belangrijke games op rij te pakken (14-12, 11-7, 11-6).
Op positie één speelde kopman Paul Coll (PSA-13) tegen het Franse talent Victor Crouin (PSA-104). De nummer twee van het afgelopen WK Jeugd speelde verrassend sterk tegen een veel hoger aangeslagen tegenstander. De gewonnen game voelt voor hem waarschijnlijk ook als bonuspunt (11-6, 8-11, 11-7, 11-7). Als laatste gingen Bart Ravelli en Thijs Roukens de baan op. Net als in Drachten eerder dit jaar was Ravelli te sterk voor het jonge talent (11-4, 13-11, 11-8).

In Rotterdam werd tegelijkertijd de wedstrijd gespeeld tussen Victoria Squash Rotterdam en Coulisse/Twente. Net als eerder dit jaar tegen 'MeerSquash speelde Victoria met een geweldige opstelling. Cameron Pilley (PSA-20) werd bijgestaan door Piëdro Schweertman en Stephen Cooke. Zij kregen Simon Rösner (PSA-6), Angus Gilliams (PSA-71) en Laurens Jan Anjema tegenover zich.
In de openingspartij zette Anjema zijn ploeg gelijk op het goede spoor door in drie games af te rekenen met Cooke (4-11, 3-11, 5-11). Door de vorm van Rösner de laatste weken was het in de lijn der verwachting dat de zege voor Twente daarna snel tot stand zou komen. Dit bleek echter niet het geval! Pilley liet geweldig squash zien en haalde de wedstrijd in straight games binnen (11-4, 11-3, 11-9).
Een flinke tegenvaller voor Twente, want ook de laatste partij van de avond werd niet zomaar binnengehaald. Gilliams kwam tot twee keer toe op voorsprong, maar Schweertman wist iedere keer gelijk te komen (8-11, 11-9, 6-11, 11-9). In de beslissende game haalde Gilliams toch de wedstrijd binnen (8-11), waardoor Twente de 9-5 zege pakte.

De derde wedstrijd van de avond ging tussen SportCity Dordrecht en de Online Drogist Match Amsterdam, die beide met alleen maar Nederlanders speelde. Nick Kuys opende sterk tegen Rene Mijs en kwam 1-2 voor in de partij (6-11, 11-8, 10-12). Helaas wist hij de wedstrijd niet binnen te halen, mede door een ongelukkig incident. Mijs sloeg zijn racket stuk op de rechter knieschuif van Kuys, die zichtbaar was aangeslagen door de situatie. Mijs pakte dan ook de vierde (11-2) en vijfde game (11-7).
Op positie één haalde Sebastiaan Weenink de wedstrijd vervolgens vrij eenvoudig binnen tegen Marc ter Sluis (PSA-212). In drie games was de wedstrijd over (11-5, 11-3, 11-4). Iets dat een wedstrijd later ook gebeurde tussen Dylan Bennett en Tom Lucas (11-7, 11-6, 11-9).

Door het oneven aantal teams in de Eredivisie was Poort80/MAX deze speelronde vrij. De volgende speelronde staat pas op 14 maart in de planning. Dan treffen de voornaamste titelkandidaten, 'MeerSquash en Coulisse/Twente,  elkaar in Hellendoorn. Ook in Drachten en in Amsterdam wordt er dan weer topsquash gespeeld. Klik hier voor de stand, alle uitslagen en het speelschema.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?