Nederlandse jeugd actief in FrankrijkNederlandse jeugd actief in Frankrijk

De Nederlandse jeugd is actief in Wambrechies, Frankrijk, tijdens de French Junior Open. Maar liefst 13 spelers zijn afgereisd naar het plaatsje net onder Kortrijk voor één van de sterkere jeugdtoernooien van Europa.

Vorig jaar was de Nederlandse nog heel succesvol in Frankrijk. Rowan Damming won de Boys <13 en Fleur Maas werd tweede in de Girls <17. Ook dit jaar liggen er weer kansen voor podiumplekken voor de Nederlandse talenten.

Zowel Rowan Damming als Sam Gerrits komen vandaag nog in actie voor hun derde ronde partij in de Boys <15. Een podiumplaats voor één van beide mannen is wellicht niet realistisch, maar dat ze ver kunnen komen hebben ze in het verleden wel bewezen!
In dezelfde klasse bij de meisjes moet Lianka Radzyminski hoge ogen kunnen gooien. De Nederlands kampioen <15 is goed in vorm en zou volgens haar plaatsing de halve finales moeten kunnen halen. In dezelfde klasse speelt ook Elfi Markus, die met een goed toernooi ook zomaar ver kan komen.

In de Boys <17 staat Tom Schreurs al in de kwartfinale. De Nederlands kampioen <19 won al twee partijen en treft later vandaag de Belg Dries Verhaegen.

De laatste waar een goede klassering van verwacht mag worden is Fleur Maas. Zij werd onlangs nog derde op het NK en was vorig jaar goed op dreef in het buitenland. Na een bye in de eerste ronde en een simpele zege in de tweede ronde staat ze nu al in de kwartfinale. Daar treft ze morgen mogelijk Juliette Permentier.

Naast deze spelers komen ook Pieter de Loos, Knut Hogervorst, Daphne Timmer, Lars van Dongen, Nienke Veldkamp en Carlijn de Zwijger nog in actie. Voor alle wedstrijden en schema's van de French Junior Open klik hier.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?