Maas weer tweede tijdens French Junior OpenMaas weer tweede tijdens French Junior Open

Fleur Maas is net als vorig jaar weer tweede geworden tijdens de French Junior Open. De nummer drie van Nederland moest het in de finale nipt afleggen tegen Karina Tyma. Naast Maas speelden nog 12 andere Nederlandse talenten in Wambrechies.

Boys <13
In de Boys <13 verdedigde Lars van Dongen de Nederlandse eer. Na een bye in ronde één trof hij een sterke Rus, die hem met 3-0 versloeg. Zijn tweede (3-0) en derde partij (3-1) won hij vervolgens knap. Na nog een verliespartij sloot hij het toernooi knap af met winst en een 19e plek.

Boys <15
Een categorie hoger, in de Boys <15, hadden we drie ijzers in het vuur. Rowan Damming won vorig jaar knap in de Boys <13 en ook nu was hij weer prima in vorm. In de kwartfinale werd helaas verloren van de uiteindelijke nummer drie, maar met een zesde plek kan hij tevreden terugkijken op het toernooi.
Ook Sam Gerrits wist de kwartfinale te halen. Hij bood goed weerstand tegen de uiteindelijke winnaar Franklyn Smith (11-13, 6-11, 11-9, 4-11) en werd uiteindelijk achtste. De laatste Nederlander trof Smith helaas al in de eerste ronde. Knut Hogervorst rechtte zijn rug en won vervolgens knap vier keer op rij en won de plate.

Girls <15
Lianka Radyzminski en Elfi Markus deden in bij de meisjes hetzelfde als de Nederlandse jongens deden: de kwartfinale halen. Beide liepen tegen een hoger aangeslagen tegenstandster aan en troffen elkaar vervolgens in het schema. Radzyminski was in vijf games de sterkste en werd vervolgens nog knap vijfde. Ook Markus sloot af met winst en werd zevende.

Boys <17
Tom Schreurs boekte in de Boys <17 een goed resultaat. De Nederlands kampioen onder 19 haalde ook al de kwartfinale, maar trof op dat moment de uiteindelijke winnaar. In het afvalschema verloor hij daarna twee keer met 3-1 met een achtste plek tot gevolg.
Ook Pieter de Loos speelde in deze categorie en wist na twee verliespartijen drie keer te winnen. Hij werd hierdoor 25e.

Girls <17
Carlijn de Zwijger won vorig weekend nog knap de Dames B tijdens het NK Squash, maar kon ze geen goede uitslag neerzetten tijdens de French Junior Open. Na een bye in de eerste ronde was het vier tegenstandsters op rij spannend, maar kon ze iedere keer nét niet winnen.

Girls <19
De laatste landgenoten komen allemaal uit in de Girls <19. Het beste resultaat kwam niet verrassend van Fleur Maas. Zij werd net als vorig jaar tweede, al was dat dit jaar alweer een categorie hoger. Na een knappe win in de halve finale (3-2 tegen Alice Green) kwam ze in de finale ook nog voor tegen Karina Tuma (PSA-148). De nummer 148 van de wereld stelde daarna orde op zaken en pakte de 3-1 winst (8-11, 11-3, 11-5, 11-4).
Juliette Permentier (11e), Daphne Timmer (14e) en Nienke Veldkamp (24e) waren de andere drie Nederlanders.

Klik hier voor alle uitslagen van de Nederlandse jeugd tijdens de French Junior Open.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?