Samenstelling squashploegen bekend voor EK landenteamsSamenstelling squashploegen bekend voor EK landenteams 2018

De selectiecommissie van Squash Bond Nederland (SBN) heeft dinsdag de spelers en speelsters bekendgemaakt die Nederland zullen vertegenwoordigen tijdens het Europese Kampioenschap Squash voor landenteams, dat van 2 tot en met 5 mei 2018 plaatsvindt in het Poolse Wroclaw.

De 39-jarige Natalie Grinham treedt, net als voorgaande jaren, op als playing-captain van de Oranjevrouwen. Ook de versgekroonde Nederlands kampioene Milou van der Heijden (PSA-40) werd geselecteerd voor het EK. Tessa ter Sluis (PSA-87) en Fleur Maas (PSA-165) krijgen eveneens een plaats in het team voor het EK. Voor de net 16-jarige Maas is het haar debuut in het ‘grote’ Oranje. De Rotterdamse behoort in Europa tot de grootste talenten en werd vorige maand tijdens het NK derde.

Bij de mannen, die tijdens de Europese titelstrijd voor het tweede opeenvolgende jaar uitkomen in Division Two, bestaat het nationale team in ieder geval uit Nederlands kampioen Piëdro Schweertman, NK-runner-up Sebastiaan Weenink, Marc ter Sluis (PSA-230) en Roshan Bharos (PSA-283). Voor de vijfde positie komen Tess Jutte (PSA-221) en Thijs Roukens (PSA-426) in aanmerking. Zij spelen later deze maand een Play-Off voor de laatste beschikbare plek. De 31-jarige Weenink fungeert tijdens het EK in Polen voor het eerst als playing-captain van de mannenploeg.

De poule-indelingen en speelschema’s voor het EK worden op 11 april bekendgemaakt door de Europese Squash Federatie (ESF).

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?