Verwachte winnaars tijdens NK JeugdVerwachte winnaars tijdens NK Jeugd 2018

Tijdens het NK Jeugd <13, <17 en <23 dat gisteren werd gehouden bij Squash & Cardiofit Zwolle pakten alle topseeds ook de nationale titels. In geen van de categorieën werd er gestunt.

Squash & Cardiofit Zwolle organiseerde het toernooi anders dan gebruikelijk. Door het organiseren van side events en leuke activiteiten probeerde Dagmar Vermeulen en Thony Schwab extra deelnemers te trekken. Daarnaast konden ze Dunlop accountmanager, Theo Tempelmans, én Jeroen Heijblom, Productmanager DUNLOP Indoor Sports Europe, snel overtuigen on het NK event te ondersteunen. Ook deden er wat oudgediende mee aan het toernooi en konden toeschouwers ook de baan op.

Meisjes <13
In de meisjes <13 pakte Annamaria Machalova haar eerste titel. In een poule van zes stond ze geen game af. Ook de Nederlands kampioene <11, Elcke Mols, kon haar niet bedreigen. Zij werd wel knap tweede, voor nummer drie Kiara Fransdonk.

Jongens <13
In dezelfde categorie bij de jongens waren het ook de hoog geplaatste spelers die de dienst uitmaakten. Guido Lindner pakte niet verrassend de titel. Hij versloeg in de finale Lars van Dongen met 3-1. Het brons ging naar Aiden Vetjens, hij versloeg de Nederlands kampioen <11, Evan Morris in de kleine finale.

Meisjes <17
Ook in de meisjes <17 was er maar één topfavoriet. Daniek Krukkert ging hier onbedreigd naar de titel, al moest ze in de finale nog de eerste game afstaan aan Lianka Radzyminski. Uiteindelijk was de meer ervaren Krukkert de betere (3-1). Het brons ging naar Elfi Markus, zij versloeg clubgenote Catlyn van Maas de Bie.

Jongens <17
De jongens <17 was spannender dan op voorhand gedacht. In de finale troffen Tom Schreurs en Tjeu Dubbeldam elkaar weer, nadat ze ook op het vorige NK tegen elkaar speelde. Toen was het een halve finale wedstrijd, deze keer maakten ze er een spektakel van in de finale. Dubbeldam kwam knap 1-2 voor, maar moest toch de titel aan Schreurs laten. Stan Al maakte voor MAX Beverwijk het podium compleet ten koste van Rowan Damming.

Meisjes <23
In de koningsklasse bij de meisjes was het ook ongekend spannend. Fleur Maas en Sanne Veldkamp haalden zoals verwacht de finale, maar een spannende vijfsetter was dat waarschijnlijk niet. Ook hier kwam de underdog 1-2 voor en ook hier kon deze het doortrekken. Maas won dus haar eerste titel <23 en maakte hierdoor haar rijtje compleet. Megan van Drongelen kreeg de derde plek cadeau, aangezien Juliette Permentier ziek was. Daarvoor versloeg van Drongelen ze wel de hoger aangeslagen Gabi Fritsche wat een zeer knappe prestatie was.

Jongens <23
Thijs Roukens was de topfavoriet in de jongens <23 en de eredivisiespeler van CS Drachten maakten zijn plaatsing waar. In de finale was hij in 3 close games te sterk voor naamgenoot Thijs van der Pluijm. Henrico van der Vegt ging in een thriller langs Jeroen Mulderij (3-2) en eiste het brons op.

Klik hier voor alle uitslagen van het NK Jeugd <13, <17 en <23.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?