Egypte bezet bijna beide podiums PSA World RankingEgypte bezet bijna beide podiums PSA World Ranking

Het is dat Gregory Gaultier (PSA-3) nog op een derde plek bivakkeert bij de mannen op de PSA World Ranking, want anders was zowel de bij mannen als de bij de vrouwen het gehele podium afkomstig uit Egypte.

Bij de mannen voert Mohamed Elshorbagy (PSA-1) de prestigieuze lijst aan voor landgenoot Ali Farag (PSA-2), die op zijn hoogste positie ooit staat. Achter de twee bezet Gaultier nog nét de derde plek aangezien Marwan Elshorbagy (PSA-4) hem op de voet volgt. Met Tarek Momen (PSA-5), Karim Abdel Gawad (PSA-7), Ramy Ashour (PSA-8) en Mohamed Abouelghar (PSA-10) staan er nog vier andere Egyptenaren in de top-10 van de wereld. Alleen Twente speler Simon Rösner (PSA-6) en 'MeerSquasher Paul Coll (PSA-9) staan daar nog tussen. Doordat zowel Nick Matthew (PSA-12) als James Willstrop (PSA-14) uit de top-10 zijn gevallen behoort er voor het eerst sinds mensenheugenis geen Engelsman tot de 10 beste spelers van de wereld.

Vanuit Nederlands oogpunt is er een onderlinge strijd tussen de hoogst geplaatste Nederlander. Marc ter Sluis (PSA-206), Roshan Bharos (PSA-212) en Tess Jutte (PSA-220) staan allemaal op de drempel van de top-200. Ook de vrouwen is er positief nieuws. Daar evenaart Milou van der Heijden (PSA-38) haar hoogste notering op de PSA World Ranking met een 38e plek. Ook Tessa ter Sluis (PSA-86) en Sanne Veldkamp (PSA-134) zijn nog actief op de PSA World Tour.

Aan de top bij de vrouwen staat nog steeds Nour El Sherbini (PSA-1) vóór Raneem El Welily (PSA-2) en Nour El Tayeb (PSA-3). Joelle King (PSA-4) is inmiddels gestegen naar een vierde plek met een kleine voorsprong op Nouran Gohar (PSA-5) en Camille Serme (PSA-6).

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?