Ter Sluis en Mandil pakken Alfa OpenTer Sluis en Mandil pakken Alfa Open internationaal

De Alfa Open internationaal dat afgelopen weekend werd gehouden bij Nieuwe Sloot in Alphen aan de Rijn is gewonnen door Tessa ter Sluis (PSA-86) en Rohan Mandil (PSA-462). Aangezien het toernooi een closed satelliet was speelden er veel landgenoten mee.

Bij de dames wisten de nummers 3 en 4 zich niet te plaatsen voor halve finales. Gaby Fritsche (4, NL) verloor van Megan van Drongelen (5/8) en Daphne Timmer (3) verloor van Juliette Permentier (5/8, NL). Tegen de nummers 1 en 2 van de plaatsingslijst waren van Drongelen en Permentier echter niet opgewassen, zij verloren respectievelijk van Tessa ter Sluis (1) en Sanne Veldkamp (2). Ter Sluis maakte haar hogere positie op de wereldranglijst in de finale waar en eiste de titel voor zich op door met 11-6, 11-5 en 11-6 te winnen van Veldkamp.

Bij de heren wist geen van de beoogde halve finalisten de ook de halve finale te bereiken. De hoofdrollen werden opgeëist door de nummers 5, 6, 7 en een ongeplaatst speler. In een Nederlands onderonsje verloor de als 1e geplaatste Marc ter Sluis (PSA-206) verassend met maar liefst 3-0 van de als 5e geplaatste Thijs Roukens (11-9; 16-14; 11-6). In de halve finale was Roukens duidelijk te sterk voor Wagenaar en won Mandil verassend overtuigend van Tomlinson. In de eindstrijd leek Roukens de verrassing compleet te maken door na een verloren 1e game (7-11) de tweede met maar liefst 11-1 te winnen. Mandil leek moe maar herpakte zich sterk en won de wedstrijd vervolgens door de 3e game met 11-9 te winnen en de 4e met 11-4.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?