Twente nog 1 wedstrijd verwijdert van titelprolongatieTwente nog 1 wedstrijd verwijdert van titelprolongatie

Coulisse/Twente is nog één wedstrijd verwijdert van titelprolongatie. De ploeg van Henk Meulenbelt won overtuigend uit bij De Online Drogist Match Amsterdam en kan volgende week op de slotdag in eigen huis de titel definitief naar zich toe trekken.

Na 11 wedstrijden heeft Twente maar liefst 111 bij elkaar gespeeld. Volgende week kunnen ze daar in eigen huis nog 12 punten bij pakken tegen CS Drachten / Froconsur. Door de 3-11 zege uit bij Sportcentrum Match verdedigen ze dan drie punten ten opzichte van nummer twee 'MeerSquash. De koploper van de Eredivisie begon gisteren voortvarend tegen Match getuige de 0-2 voorsprong van Tiago (PSA-276) (6-11, 1-11) tegen Nick Kuys. Laatstgenoemde vocht zich echter terug in de wedstrijd en pakte de 3 opeenvolgende games allemaal (12-10, 15-13, 11-9). Raphael Kandra (PSA-39) en Laurens Jan Anjema maakte tegen Marc ter Sluis (PSA-206) en Tom Lucas echter geen fout en wonnen beide met 3-0, waardoor Twente niet wéér verloor van het stuntende Match.

In Dordrecht speelde de nummers twee ('MeerSquash) en drie (Labee Group/SportCity Dordrecht) tegen elkaar. Op het oog een mooie ontmoeting, maar de wedstrijd werd door ziekte en een blessure flink gedevalueerd. Dylan Bennett bleek gisteren ziek te zijn en Dordrecht kon niet meer op tijd beschikken over een vervanger. Op positie één raakte Sebastiaan Weenink ook nog eens bij een 1-1 stand (8-11, 12-10) geblesseerd in zijn wedstrijd tegen Paul Coll (PSA-9). In de openingspartij kregen de toeschouwers echter wel een volwaardige leuke wedstrijd te zien. Rene Mijs en Bart Ravelli troffen elkaar weer eens en dat leverde een boeiende duel op die in het voordeel uitviel van Ravelli (10-12, 14-16, 11-8, 9-11).

De derde partij van de avond werd gespeeld tussen Poort80/MAX en Victoria Squash Rotterdam. Roberto Kalshoven en Joris Wagenaar opende de wedstrijd en maakten er een mooie partij van. Na vijf games stapte Kalshoven als winnaar van de baan (11-6, 7-11, 12-10, 7-11, 11-5). Het was vervolgens aan kopman Iker Pajares (PSA-57) om de wedstrijd gelijk binnen te halen ten opzichte van Nederlands kampioen Piëdro Schweertman. In deze opzet slaagde de Spanjaard, waardoor hij ervoor zorgde dat MAX van de laatste plaats af is (11-5, 12-10, 5-11, 11-5). Ook de bonuspunten bleven vervolgens in Beverwijk, aangezien Jens Schoor (PSA-101) won van Joeri Hapers (PSA-157).

Zowel bovenin als onderin is het ongekend spannend in de Dunlop Heren Eredivisie. Op 9 mei verdedigd Twente een voorsprong van drie punten op 'MeerSquash, terwijl Victoria Squash Rotterdam, MAX en Match Amsterdam gaan uitmaken wie er laatste wordt. SportCity Dordrecht (3e) en CS Drachten (4e) spelen nergens meer voor. Klik hier voor de stand van de Dunlop Heren Eredivisie.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?