Nederlandse ploegen onderweg op EKNederlandse ploegen onderweg op tweede dag EK landenteams

Zowel het Nederlandse mannenteam als het Nederlandse vrouwenteam komt vandaag in actie op de tweede dag van het EK voor landenteams in Polen. De mannen spelen op dit moment zelfs de lastige wedstrijd tegen Hongarije.

Gisteren kwam het team bestaande uit Piëdro Schweertman, Sebastiaan Weenink, Marc ter Sluis, Roshan Bharos en Tess Jutte al in actie. Toen werd er overtuigend gewonnen van Polen (4-0). Op dit moment staan ze echter achter in de wedstrijd tegen Hongarije die hier te volgen is.

Ook de vrouwen begonnen gisteren goed aan het toernooi. In tegenstelling tot de mannen spelen zij in de A divisie en ze zijn daar zeker niet kansloos voor een podiumplek. In de poule werd twee keer simpel gewonnen van zowel Zwitserland (3-0) als Tsjechië (3-0). In beide gevallen speelde Natalie Grinham, Milou van der Heijden en Tessa ter Sluis. Vandaag staat de ontmoeting met het sterke Engeland op het programma. De verwachting is dat Fleur Maas dan in actie komt.

Mocht Nederland geheel tegen de verwachting in winnen van Engeland treffen ze waarschijnlijk België in de halve finales. Anders treffen ze Frankrijk in de halve eindstrijd.

Klik hier voor alle uitslagen en de standen van het EK voor landenteams.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?