Nederlandse vrouwen gaan op voor bronsNederlandse vrouwen gaan op voor brons

Het Nederlandse vrouwenteam speelt morgen om het brons op het EK Landenteams in Polen. De equipe, bestaande uit Milou van der Heijden, Natalie Grinham, Tessa ter Sluis en Fleur Maas speelt dan tegen het verrassend sterke België.

In de poule werd het damesteam niet verrassend tweede achter topfavoriet Engeland. In de halve finale troffen ze daarom de nummer één uit de andere poule: Frankrijk. Hierin waren Camille Serme en Coline Aumard te sterk voor respectievelijk Milou van der Heijden en Tessa ter Sluis (beide 3-0). In de halve treffen ze nu België dat tweede werd in de andere poule door de nummer drie van plaatsingslijst, Wales, uit te schakelen.

Bij de mannen gaat het EK een stuk minder voorspoedig. In de poule werd al verloren van Hongarije, waardoor ze niet als groepshoofd naar de laatste acht gingen. Hier ging het gelijk tegen Ierland, waarna ook werd verloren van Finland. De Nederlandse mannen spelen morgen nog om niet achtste te worden tegen Israël.

Klik hier voor alle uitslagen en de standen van het EK voor landenteams.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?