Vrouwen equipe grijpt net naast bronsVrouwen equipe grijpt net naast brons

Het Nederlandse damesteam moest afgelopen zaterdag haar meerdere erkennen in onze zuiderburen. In de strijd om het brons werd nipt verloren van het sterke België.

Voor het Nederlandse team was brons het hoogst haalbare op het EK voor landenteams in Polen. In de poule werden ze keurig tweede achter de latere winnaar Engeland. In de halve finale werd er logischerwijs verloren van Frankrijk, waardoor het team bestaande uit Milou van der Heijden, Natalie Grinham, Tessa ter Sluis en Fleur Maas België trof.

Natalie Grinham verloor tegen de veel jongere Tinne Gilis (1-3), waarna ook kopvrouw Milou van der Heijden niet wist te winnen. Zij kwam 2-1 voor tegen Nele Gilis (4-11, 11-4, 10-12), maar kon de beslissende game nét niet binnenhalen (11-8, 11-8). Hierdoor hoefde Tessa ter Sluis de baan niet meer op.

Bij de mannen pakte Frankrijk verrassend de titel. Zij wonnen van topfavoriet Engeland in de finale. Voor de Nederlandse mannen was het een toernooi om heel snel te vergeten. Zij wonnen in de B divisie, maar één wedstrijd.

Klik hier voor alle uitslagen en de standen van het EK voor landenteams.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?