Coulisse Twente weer de besteCoulisse Twente weer de beste

Coulisse/Twente heeft net als vorig jaar de landstitel gepakt in de Dunlop Heren Eredivisie. De ploeg van Henk Meulenbelt was in eigen te sterk voor CS Drachten / Froconsur en wist dit seizoen 123 punten bij elkaar te spelen in 12 wedstrijden.

De formatie uit Twente, dat afgelopen seizoen slechts éénmaal een nederlaag leed, kwam gisteren in actie met Laurens-Jan Anjema, Aqeel Rehman (PSA-116) en Hessel Reekers. Laatstgenoemde speelde op positie drie tegen Jorrit de Vries en kreeg de overwinning niet cadeau. Toch pakte de local hero de wedstrijd in straight games (11-8, 11-7, 12-10). Op positie één was het vervolgens Laurens Jan Anjema die niets heel liet van Roee Avraham (PSA-168) (11-3, 11-2, 11-5). Als laatste maakte de Oostenrijker Rehman en Thijs Roukens er nog een spannende partij van, die uiteindelijk ook naar de landskampioen ging (11-8, 10-12, 13-11, 11-7). 

Door de dikke overwinning kon achtervolger 'MeerSquash Twente onmogelijk meer passeren. Voor het team uit Hellendoorn is het de tweede titel op rij in de hoogste divisie van ons land. "Wij hadden veel punten nodig dit seizoen om kampioen te kunnen worden, wij voelden continu de hete adem van 'MeerSquash. Wij hebben tot en met de laatste wedstrijd hard voor gestreden.Het was dan ook mooi voor onze club mooi dat Hessel Reekers met zijn overwinning het kampioenschap binnenhaalde" aldus Henk Meulenbelt.

In Hoofddorp mocht 'MeerSquash nog hopen op een stunt, maar dan moesten ze zich zelf wel eerst langs Poort80/MAX vechten. Mede door de drie Hoofddorpers in de opstelling (Paul Coll, Bart Ravelli en Tom Schreurs) was het volle bak, bij de nummer twee. Schreurs kwam in de openingspartij 1-2 achter tegen Roel Zwagerman (11-8, 10-12, 10-12), maar kwam toch langszij en pakte zelfs nog de winst (11-9, 11-7). Deze winstpartij was uiteindelijk beslissend aangezien Paul Coll (PSA-10) op positie één Joshua Masters (PSA-50) van de baan tikte (11-2, 11-4, 11-5), maar Iker Pajares (PSA-55) het omgekeerde deed in de wedstrijd tegen Bart Ravelli (5-11, 9-11, 9-11).

De derde wedstrijd van de avond ging tussen Victoria Squash Rotterdam en De Online Drogist Match Amsterdam. De Rotterdammers zouden met David Evans spelen, maar dat ging last minute niet door. Hierdoor is hij niet in actie gekomen dit seizoen, met 15 strafpunten tot gevolg. Zonde, aangezien ze het onderlinge duel met Match goed voor de dag kwamen. Piëdro Schweertman won van Rui Soares (PSA-106) met 3-0 (11-7, 11-9, 11-7) en Joeri Hapers (PSA-156) was sterker dan Sean Conroy (PSA-141). De Belg had daar wel vijf games voor nodig (5-11, 11-3, 10-12, 11-3, 11-7). Voor Match was de wederopstanding van Hapers zuur, aangezien Marc ter Sluis (PSA-202) zijn ploeg in de openingspartij op voorsprong had gezet tegen Joris Wagenaar (11-7, 3-11, 3-11, 14-12, 6-11).

Door het oneven aantal teams was Labee Group/SportCity Dordrecht vrij deze speelronde. Ook zij kregen strafpunten door het niet inzetten van Ali Farag (PSA-2). 

Klik hier voor de eindstand van de Dunlop Heren Eredivisie.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?