Jeugd twee keer top-8 op EK JeugdJeugd twee keer top-8 op EK Jeugd

Het Nederlands team <15 en het Nederlands team <17 zijn beide in de top-8 gekomen op het EK Jeugd in Malmö, Zweden.

Het team <15, bestaande uit Lianka Radzyminski, Elfi Markus, Rowan Damming, Sam Gerrits en Knut Hogervorst, begon geweldig aan het EK. In de poule werd viermaal gewonnen, waaronder van het hoger geplaatste Tsjechië (2-1). In de kwartfinale troffen ze echter Frankrijk die in hun poule tweede was geëindigd achter Israël. Zowel Hogevorst (2-0) en Radyzminski (2-1) kwamen voor, maar verloren beide met 2-3. De winst van Damming was daardoor niet meer nodig. Na een verliespartij tegen Wales werd het toernooi tegen Israel positief afgesloten.

Bij het Nederlands team <17 verliep het toernooi iets anders. Zij werden in hun poule tweede achter de sterke Engelsen. Hierna werd echter drie keer op rij verloren. Frankrijk, Schotland en Ierland bleken achtereenvolgens te sterk voor de equipe bestaande uit Fleur Maas, Carlijn de Zwijger, Tjeu Dubbeldam, Sebastiaan Hofman en Stan Al.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?