Rodriguez verrast met titel British Open Squash 2018Rodriguez verrast met titel British Open Squash 2018

Miguel Angel Rodriguez (PSA-14) heeft zeer verrassend de British Open Squash 2018 op zijn naam geschreven. De Colombiaan behoort al anderhalf jaar niet meer tot de 10 beste squashers ter wereld, maar laat bij vlagen nog altijd zijn klasse zien. Bij de vrouwen won Nour El Sherbini (PSA-1) weer, waardoor ze de aanval van landgenote Raneem El Welily (PSA-2) op haar nummer één plek afslaat.

Voor Rodriguez was het al even geleden dat hij in de finale stond van een groot PSA toernooi. De vliegensvlugge Colombiaan won in de kwartfinale van de nummer 2 van de wereld, Ali Farah (PSA-2). In de halve finale kwam hij vervolgens de Duitser Raphael Kandra (PSA-37), die op zijn beurt Marwan Elshorbagy (PSA-3) uit het toernooi had getikt. Na twee keer 3-1 te hebben gewonnen moest ook de nummer één van de wereld er aan geloven. Mohamed Elshorbagy (PSA-1) speelde het hele toernooi al wisselvallig, maar in de finale kon hij een 2-1 voorsprong niet verzilveren (11-7, 6-11, 8-11, 11-2, 11-9).

Bij de dames haalde Milou van der Heijden (PSA-40) knap het hoofdtoernooi. In de eerste ronde trof ze echter El Welily, waarna een logische uitschakeling volgde (11-6, 11-6, 11-6). Ook hier waren er wat verrassende uitslagen, al haalden El Sherbini en El Welily 'gewoon' de finale. Ditmaal pakte El Sherbini de winst in straight games (11-6, 11-9, 14-12).

Klik hier voor alle uitslagen van de British Open Squash.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?