Maas naar OS voor jeugdMaas naar Olympische Spelen voor jeugd

Het Nederlandse squashtalent Fleur Maas is uitverkozen om deel te nemen aan de Jeugd Olympische Spelen die in oktober 2018 plaatsvinden in het Argentijnse Buenos Aires. De zestienjarige Maas behoort tot een delegatie van 36 jeugdspelers uit 27 verschillende landen die later dit jaar de squashsport ‘vertegenwoordigen’ tijdens het grootste multi-sport evenement ter wereld voor junioren.

Vanuit Europa mochten er 8 spelers (4 jongens en 4 meisjes) worden uitgevaardigd naar Argentinië. De selectiecommissie van de European Squash Federation (ESF) koos daarbij naast Maas ook voor de Engelsen Sam Todd en Alice Green, Viktor Byrtus (Tsjechië), Toufik Mekhalfi (Frankrijk), Conor Moran (Ierland), Georgia Adderley (Schotland) en Ambre Allinckx (Zwitserland).

De keuze van Maas is verdiend. De Rotterdamse presteert al jarenlang uitstekend in binnen- en buitenland en is één van de grootste jeugdtalenten in Europa.

Voor squash is het overigens de eerste keer dat het deel uitmaakt van de Youth Olympic Games. Squash fungeert in Argentinië als ‘showcase’ sport hetgeen binnen het Internationaal Olympisch Comité (IOC) als een belangrijke stap wordt gezien om toegelaten te worden tot de ‘reguliere’ Olympische Spelen. De keuze of squash toegevoegd wordt aan het sportprogramma voor Parijs 2024 en Los Angeles 2028 wordt pas op z’n vroegst eind 2019 gemaakt.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?