Nederlandse jeugd pakt geen medaille in KeulenNederlandse jeugd pakt geen medaille in Keulen

De Nederlandse squashjeugd is er niet in geslaagd om een medaille te pakken tijdens de Cologne Junior Cup 2018, wat een belangrijke graadmeter is voor de Dutch Junior Open dat later deze week plaatsvindt in het Frans Otten Stadion.

Het is voor het eerst sinds lange tijd dat er niemand op het podium staat van een groot jeugdtoernooi en dat is even wennen. De hoogste notering kwam van Lianka Radyzminski. Zij werd vierde in de Girls <15. De speelster van Victoria Squash Rotterdam was als eerste geplaatst, maar had het in de kwartfinale knap lastig (3-2 winst). In de halve finale verloor ze daarna van de uiteindelijke winnares Malak Khafagy. In de strijd om het brons kwam ze snel 2-0 achter, maar trok dat ook weer gelijk. In de beslissende vijfde game moest ze toch haar hoofd buigen.

De andere topnoteringen kwamen zoals gebruikelijk van Fleur Maas en Rowan Damming. Maas speelde in een zeer sterke bezette Girls <19 en verloor alleen in de kwartfinale. Daar was Nadiia Usenko met 3-1 te sterk. Via Cristina Tartarone en Eve Coxon werd ze nog wel knap vijfde.

Damming speelt de laatste jaren altijd sterk in het buitenland, maar kreeg nu een domper door finalist Shreyas Mehta al vroeg tegen te komen. De speler van Squash Time herpakte zich en sloeg zich uiteindelijk naar een tiende plek.

Ook Naomi Nohar (8e), Jerry Bisschops (11e), Guido Lindner (13e) en Tom Schreurs (15e) behaalden een plek bij de beste 16. Dat de Cologne Junior Cup belangrijk is bewezen Aiden Vetjens (31e), Sam Gerrits (19e), Knut Hogervorst (21e), Romeo Marino (23e), Lars van Dongen (43e), Feline Posdijk (28e),  Gabi Fritsche (20e), Megan van Drongelen (25e) en Daniek Krukkert (27e). Ook zij waren afgereisd naar Keulen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?