Maas op het podium tijdens Dutch Junior OpenMaas op het podium tijdens Dutch Junior Open

Fleur Maas heeft als enigste landgenoot het podium gehaald van de Dutch Junior Open 2018, dat afgelopen weekend werd gehouden in het Frans Otten Stadion in Amsterdam. In totaal maakten 403 spelers hun opwachting in het Squash Mekka van Nederland.

Boys <11
In de jongste categorie bij de jongens deden er drie Nederlanders mee. Evan Morris werd vierde in de poule, maar won daarna al zijn wedstrijden met een knappe negende plek tot gevolg. Jack van Drongelen werd 11e en Kieran Berden, met zijn 8 jaar, 14e.

Girls <11
Ook in de meisjes categorie deden er ook genoeg landgenoten mee. Elcke Mols won haar kwalificatiewedstrijd en kwam in het hoofdtoernooi terecht waar ze ook nog knap de laatste vier haalde. Hier stokte echter de machine, maar Mols kan de komende jaren nog terugkomen om de klasse te winnen. Ruby Huisman werd knap 7e, één plekje hoger dan Katarina Machalova. Ook Renske Huntelaar speelde nog mee, zij werd 10e.

Boys <13
Guido Lindner was de beste Nederlander in de Boys <13. Met een 15e plek begon hij zijn toernooi vooral sterk en eindigde hij met een overwinning. Robert Lindner (31e), Victor Santos de Freitas (39e), Sebastian Lucas van den Berg (40e), Aiden Vetjens (42e), Jack van Drongelen (46e), Evan Morris (50e), Hugo Idzes (52e) en Kieran Berden (55e) speelden ook nog mee.

Girls <13
In de Girls <13 zagen we Annamaria Machalova zichzelf naar een 12e plek slaan, waarmee ze haar plaatsing waarmaakte. Elcke Mols (23e) en Meike van Dalen (24e) waren de andere twee Nederlandse in deze categorie.

Boys <15
Knut Hogervorst kan terugkijken op een sterk toernooi in de Boys <15. De speler van MAX Beverwijk boekte een aantal goede overwinningen en eindigde op een goede 11e plek. Rowan Damming deed het twee plekken minder goed en werd uiteindelijke 13e. Samuel Gerrits (21e), Hjalmer Mols (31e), Romeo Marino (37e), Valentijn Hofman (58e) en Lars van Dongen (61e) waren de overige landgenoten.

Girls <15
Lianka Radyzminski en Naomi Nohar moesten de Nederlandse eer hoog houden en dat deden ze met verve. Radyzminski werd 6e, Nohar eindigde daar met een 7e plek kort achter.

Boys <17
Ook in de Boys <17 categorie mochten we hopen op een goed resultaat. Sebastiaan Hofman zou de kwartfinale moeten kunnen halen, maar ging al in de eerste ronde onderuit. Hij werd uiteindelijke 40e. Wie wel de laatste acht haalde was Jerry Bisschops, die ook al sterk speelde tijdens de Cologne Junior Cup vorige week. Hij eindigde op een zeer knappe 6e plek. Tjeu Dubbeldam (26e), Pieter de Loos (28e) en Beau Jourdin (36e) speelden ook nog in de Boys <17.

Girls <17
In de Girls <17 deden alleen de 'MeerSquashers Catlyn van Maas de Bie, Emme-Lotte Boon en Feline Posdijk mee. Van Maas de Bie werd 24e, Boob 28e en Posdijk 33e.

Boys <19
Eén van de beste prestaties van het weekend kwam op naam van Tom Schreurs. Hij sloeg zich in de koningsklasse naar een 6e plek. Gezien zijn leeftijd mag hij volgend jaar ook nog terugkomen om het beter te doen. Luke Stauffer werd hierin 13e, en Henrico van der Vegt vond zichzelf ook terug in top-20 (19e). De laatste Nederlander was Bjarni Kemperman, hij werd 28e.

Girls <19
In de laatste categorie stonden alle vier Nederlandse meisjes in het hoofdtoernooi. Fleur Maas boekte zoals altijd het beste resultaat. Zij werd derde, nadat ze in de halve finale verloor van Alina Bushma (1-3). In de strijd om het brons won ze wel van Eve Coxon (3-2).

Gabi Fritsche en Megan van Drongelen hadden beide de plaatsing 3/4, maar verloren vrij overtuigend in de kwartfinale. Uiteindelijk kwamen ze elkaar tegen voor plek 7, waar van Drongelen de beste was (3-0). Daniek Krukkert was de laatste Nederlandse die in actie kwam. Zij werd 12e.

Klik hier voor alle uitslagen van de Dutch Junior Open Squash 2018.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?