Schreurs en Stauffer beginnen EK met nederlagenSchreurs en Stauffer beginnen EK met nederlagen

Tom Schreurs en Luke Stauffer zijn het EK Squash logischerwijs begonnen met een nederlaag. De nummers één en twee van Nederland <19 spelen het toernooi in Graz (Oostenrijk) vooral om ervaring op te doen.

Aan het EK Squash doet traditioneel niet de gehele Europese top mee door het ontbreken van punten voor de PSA World Ranking. Hierdoor ontbraken er veelvuldig Engelsen op de deelnemerslijst en dit jaar zijn ook Gregory Gaultier (PSA-7) en Camille Serme (PSA-5) niet aanwezig. Hiervoor voert Raphael Kandra (PSA-22) bij de heren het deelnemersveld aan. Bij de vrouwen is Millie Tomlinson (PSA-27) de hoogst geplaatste speelsters.

Voor Schreurs begon het toernooi in Graz gisteren met een wedstrijd tegen Martin Svec (PSA-105), die net niet tot de beste 100 spelers van de wereld behoort. De 'MeerSquash speler maakte het Svec nog behoorlijk lastig, maar kon niet voorkomen dat hij de wedstrijd naar zich toe trek (11-5, 14-12, 6-11, 11-9).
Ook Stauffer trof een sterkere opponent. De nummer twee van het afgelopen NK <19 kreeg met Baptiste Masotti (PSA-87) een tegenstander van formaat tegenover zich. De Fransman was dan ook in straight games te sterk (11-6, 11-7, 11-7).

Ook in de tweede ronde wisten beide heren niet te winnen. Tijdens de derde partij stapt één van beide in ieder geval als winnaar van de baan. Om 16:00 vandaag treffen zij elkaar.

Klik hier voor alle uitslagen van het EK Squash 2018.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?