Victoria Squash start RSA voor (inter)nationale top jeugdVictoria Squash start RSA voor (inter)nationale top jeugd

Vanaf 1 september start de Rotterdam Squash Academy (RSA) op de banen van de Rotterdamse squashclub Victoria. In de RSA zullen nationale en internationale top jeugdspelers een intensief trainingsprogramma volgen met als doel door te breken in Europese- en wereldtop.

Training op wereldniveau Om dit te bereiken is de internationaal gelouterde trainer Ken Flynn aangetrokken. Flynn was vorig jaar nog Jeugdbondscoach van Maleisië, het nummer drie squashland van de wereld.

RSA trekt grote belangstelling Sinds de squashacademy in juni binnen squashend Nederland bekend werd gemaakt, hebben tientallen belangstellenden zich gemeld. Op september zal worden gestart met een gemotiveerde groep van 11 spelers onder wie Tessa ter Sluis die in 2017 al Nederlands kampioen werd.

Ter Sluis: “Ik wil me nu full-time op mijn squashcarriere gaan richten, weer Nederlands kampioen worden en in de top 50 van de wereld komen. De RSA gaat me helpen deze doelen te realiseren”.

Impuls voor de squash sport Het bestuur van de Rotterdamse squashvereniging met meer dan 400 leden en twee eredivisie teams is blij met de succesvolle start. Huisman: “de belangstelling is groot, dat is fantastisch en geeft aan dat de behoefte aan een dergelijke professionele aanpak groot was. Met de RSA kunnen we echt een impuls geven aan de squashsport in Nederland.”

Kick-off op 20 oktober Anderhalf maand na de start zal de succesvolle lancering van de RSA op 20 oktober groots worden gevierd met spelers, ouders, trainers en andere belangstellenden. Deze dag worden onder andere demonstraties gegeven.. De kick-off vindt plaats bij Victoria Squash Rotterdam, Kralingseweg 226.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?