Kandra en Gilis missen EK finaleKandra en Gilis missen EK-finale

Raphael Kandra (PSA-22) en Nele Gilis (PSA-33) hebben verrassend genoeg de EK-finale gemist. De Duitser ging onderuit tegen George Parker (PSA-51), de Belgische sloeg zich niet langs Coline Aumard (PSA-34).

Aan het EK Squash doet traditioneel niet de gehele Europese top mee door het ontbreken van punten voor de PSA World Ranking. Hierdoor ontbraken er veelvuldig Engelsen op de deelnemerslijst en dit jaar zijn ook Gregory Gaultier (PSA-7) en Camille Serme (PSA-5) niet aanwezig in Graz, Oostenrijk. Voor onder andere Kandra en Gilis een ideaal toernooi, maar beide wisten zich niet naar de finale te slaan. 

Voor de speler van Coulisse/Twente zal de nederlaag hard aankomen, aangezien hij het laatste jaar goed in vorm is. In de halve finale was Parker echter te sterk. De Engelsman kwam 1-2 achter (11-7, 9-11, 6-11), maar wist de wedstrijd nog om te draaien (11-6, 11-4).
Parker treft in de finale Borja Golan, die zich al eerder kroonde tot Europees kampioen.

Bij de dames gaat de finale tussen Millie Tomlinson (PSA-27) en Coline Aumard. De als eerste geplaatste Engelse won in de halve finale in straight games van Tinne Gilis (PSA-50). Dat Aumard ook de finale haalde komt door haar knappe win tegen de oudste Gilis zus. Ook zij kwam 1-2 achter (11-9, 8-11, 8-11), maar wist dit nog om te draaien (11-7, 11-8).

De damesfinale wordt om 15:00 gespeeld met aansluitend de finale bij de heren. Klik hier voor alle uitslagen van het EK Squash 2018.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?