Fleur Maas in Argentinie voor squash op de Olympische Youth Games.

Het Nederlandse squashtalent Fleur Maas is uitgekozen om deel te nemen aan de Jeugd Olympische Spelen in het Argentijnse Buenos Aires. De zestienjarige Maas behoort tot een delegatie van 36 jeugdspelers uit 27 verschillende landen die de squashsport ‘vertegenwoordigen’ tijdens het grootste multi-sport evenement ter wereld voor junioren. Hoe ziet dat eruit? Lees hier haar verslag van de eerste dagen.

Dag 0 en 1: reisdag en zaterdag

Op vrijdag 5 oktober vertrokken we vanuit Amsterdam Schiphol naar Buenos Aires. Squash is daar als demonstratiesport, dus het is geen officieel toernooi. Om 20:00u verzamelden we met de groep bij de gate. De vlucht vertrok rond 21:15u Nederlandse tijd en duurde ongeveer 14uur.
Op zaterdag 6 oktober om 06:00u, tijd in Buenos Aires, landden we. Daarna zijn we gelijk naar het hotel gegaan om nog even uit te rusten voordat we met z’n allen gingen lunchen. Na de lunch zijn we wat rond gaan lopen in de stad en zagen o.a. de government building. Later deze dag, om 17:00u, was er een meeting met de organisatoren van het squashevent en de andere spelers en delegatieleiders. Er werd informatie gegeven en de kleding werd uitgedeeld. Om 19:00u was de openingsceremonie, heel speciaal om te zien. Er werden animaties getoond op de basilisk en de landen werden voorgesteld.

Dag 2 en 3: zondag en maandag

De eerste dag van het showcase evenement. De opzet van het evenement is heel anders dan bij een toernooi. Bij dit evenement spelen we 4 games van elk 6 minuten. Bij de meisjes zijn er 3 poultjes met elk 6 spelers. Omdat het een showcase evenement is, is er geen winnaar of verliezer en spelen we niet om punten. We spelen op een glazen baan in het park Tecnopolis. In dit park zijn ook de sporten futsal, tafeltennis en badminton. Wij hebben toegangspassen die geldig zijn voor alle sporten. Dus toen we daar aankwamen gingen we kijken bij het badminton en tafeltennis. Om 16:00u was het mijn beurt op de glazen baan, toevallig met een ander meisje uit Europa, Engeland. Het was een heel leuke ervaring, heel anders dan op andere toernooien.
Maandag was vergelijkbaar met zondag. Behalve dat we in de ochtend zijn gaan trainen. In de middag keken we naar badminton en om 17:10u was het mijn beurt weer op de glazen baan. Deze keer stond ik met een meisje uit Argentinië op de baan. ’s Avonds zijn we uit eten gegaan bij een Italiaan.


Mede mogelijk gemaakt door:
Orange Double Dot, Ivo Opstelten Fonds, Rotterdam Topsport, Victoria Squash Rotterdam en Talentfonds Victoria Squash.
Ook zou ik graag Salming voor de schoenen willen bedanken. En Tommy Berden om te zorgen dat ik kon gaan. 😊

Bron: Fleur Maas, Squash.nl

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?