Nordic Junior Open met bronzen randje

Afgelopen weekend deden maar liefst 13 spelers mee aan de Nordic Junior Open 2018! Dit toernooi was dit jaar in Malmö en de Nederlanders hebben hier erg goed gepresteerd, een aantal vielen zelfs in de prijzen! Lees nu snel verder hoe TEAM NL heeft gepresteerd!
GU11
De nog hele jonge Ruby Huisman heeft het heel goed gedaan op dit toernooi. Ruby zat in een poule van 5 en wist 2 wedstrijden te winnen en bemachtigde daarmee dus de 3e plaats! Ruby was nog heel dicht bij een 2e plaats maar verloor helaas 3-2 van de Tsjechische Ella Pelikanova. Naast deze categorie speelde Ruby ook nog in de GU13.
BU11
Evan Morris vertegenwoordigde Nederland in de jongste categorie van het toernooi. Evan won al zijn wedstrijden in de poulefase maar verloor daarna helaas zijn halve finale. Evan wist zich toch nog te herpakken en pakte uiteindelijk brons door met 3-0 te winnen van de Ier Christian Dromgoole. Evan Morris speelde ook nog mee bij de BU13.
GU13
Annamaria Machalova en Ruby Huisman speelden hier mee. Annamaria speelde goed in de poulefase en werd uiteindelijk 2e in de poule, dit betekende dat ze verder speelde voor plek 3. Annamaria liet zien goed in vorm te zijn en won met 3-0 van de Poolse Weronika Zimecka! Ruby Huisman had het als jonge deelneemster zwaar in deze categorie. Ruby werd 10e.
BU13
Guido Lindner en Evan Morris speelden mee bij de Boys under 15. Guido Lindner wist zijn kwartfinale te behalen zonder gameverlies. In de kwartfinale wist Guido knap met 3-2 te winnen van de nummer 3 geplaatste Sebastian Hylland. Guido verloor daarna zijn halve finale nipt met 3-1 maar herpakte zich en pakte brons door met 3-0 te winnen van de Engelse Harry Green. Evan Morris verloor helaas zijn eerste ronde, won daarna wel 2 wedstrijden en speelde verder voor plek 19. Helaas verloor Evan met 3-0 en werd uiteindelijk 20e.
GU15
Naomi Nohar speelde bijna een thuiswedstrijd bij dit toernooi! Naomi verloor helaas in de kwartfinale van de nummer 1 geplaatste Franka Vidovic maar wist toch daarna haar vorm te laten zien door al haar andere wedstrijden te winnen met 3-0. Naomi werd uiteindelijk 5e.
BU15
Bij de Boys under 15 speelden Knut Hogervorst en Lars van Dongen mee uit Nederland. Knut wist hier enorme indruk te maken! Knut was 9/16 geplaatst maar wist eerst te winnen van de 5/8 geplaatste Jan Cerovac en daarna van de ¾ geplaatste Karl Bundy! Knut kwam hiermee in de halve finale! Knut nam het op tegen de Poolse Jakub Gogol, Knut deed het heel goed maar verloor echt nipt met 3-1. Knut liet zien goed in vorm te zijn en pakte uiteindelijk brons door 3-0 te winnen van de Belgische Nathan Masset. Lars van Dongen speelde 5 goede wedstrijden en wist zijn laatste wedstrijd heel knap met 3-2 te winnen. Lars werd uiteindelijk 25e.
GU17
Lianka Radzyminski was de enige Nederlandse in deze categorie. Voor haar was dit de eerste keer in deze categorie omdat ze 2 maanden geleden 15 is geworden. Ondanks haar eerste keer wist Lianka te kwartfinale te behalen. Die verloor ze helaas met 3-0. Lianka speelde uiteindelijk voor plek 5/6 tegen de Zweedse Malin Frank. Deze verloor Lianka helaas met 3-0 met nipte gamestanden. Lianka werd 6e.
BU17
Sebastiaan Hofman en Stan Al vertegenwoordigde Nederland bij de Boys under 17. Sebastiaan Hofman behaalde knap de kwartfinale maar verloor toen met 3-0 van de Belgische Thimi Christiaens. Sebastiaan won daarna al zijn wedstrijden en werd knap 5e. Stan Al won zijn eerste ronde met 3-1 en speelde daarna tegen de Deense Marcus Jepsen. Jepsen en Al waren zeer aan elkaar gewaagd. Helaas verloor Stan nipt met 12-10 in de 5e game. Stan won daarna al zijn wedstrijden met 3-0 en werd uiteindelijk 25e.
GU19
Bij de Girls under 19 speelde Gabi Fritsche mee voor Team Nederland. Gabi verloor helaas in de kwartfinale met 3-0 van de Tsjechische Michaela Cepova. Fritsche had daarna nog 2 5-setters. De eerste verloor ze helaas nipt en de tweede won ze! Gabi werd uiteindelijk 7e.
BU19
Bij de Boys under 19 speelden Tom Schreurs en Bjarni Kemperman. Tom Schreurs won zijn eerste 2 rondes en kwam toen tegen de nummer 1 geplaatste Ondrej Vorlicek. Tom verloor deze wedstrijd met 3-0. Schreurs verloor daarna nog een wedstrijd met 3-0 maar herpakte zich en won zijn wedstrijd daarna weer met 3-1. Schreurs werd uiteindelijk 14e. Bjarni Kemperman won zijn eerste ronde met 3-1 maar verloor zijn tweede ronde met 3-0. Daarna herhaalde Bjarni dit: Hij won zijn 3e wedstrijd met 3-1 maar verloor de wedstrijd daarna met 3-0. Bjarni werd uiteindelijk 24e.

Al met al hebben de Nederlanders goed gepresteerd en zelfs 4 bronzen medailles mee naar huis genomen! Goed werk Dutchies! Ash Patel was ook van te partij in Zweden, Ash was hoofdscheidsrechter! Goed gedaan Ash.
Wij hopen jullie allemaal weer te zien bij TMG DPD Zwolle op 28 oktober! Tot dan!

Bron: TMG Squash

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?