Gisteren is de DPD Heren Eredivisie van start gegaan. Met 4 wedstrijden op het programma was het direct volop topsquash in de Nederlandse Squash Centra. De DPD Squash Eredivisie is de uitgelezen kans om topsquash van dichtbij mee te maken. De DPD Squash Eredivisie is een van de sterkere competities van Europa en wordt ieder jaar sterker met internationale topspelers die je ook ziet op Squash TV/Eurosport! Een aantal van deze toppers als Simon Rosner (PSA#5), Grégoire Marche (PSA#31) en Youssef Soliman (PSA#37) kwamen in de eerste speelronde direct in actie.

Deelnemende Teams DPD Squash Eredivisie

  1. LetmedoIT Squash Utrecht (Nieuw)
  2. Coulisse/Twente (Huidig Landskampioen)
  3. Victoria Rotterdam
  4. MeerSquash Hoofddorp
  5. CS Drachten / Froconsur
  6. Squash City Amsterdam
  7. DKTP-it Max Beverwijk
  8. Labee Group/Squash Ridderkerk

 

DKTP-it/ Max Beverwijk vs. Coulisse/Twente                                   5-9

DKTP-it/Max Beverwijk had in de eerste wedstrijd van het seizoen direct een zware thuiswedstrijd. Huidig Landskampioen Coulisse/Twente kwam in Beverwijk op bezoek en nam zijn sterkste speler Simon Rosner, nummer 5 van de wereld mee om de strijd aan te gaan met de kopman van Beverwijk Grégoire Marche, nummer 31 van de wereld. De wedstrijden stonden onder leiding van SBN Scheidsrechter Marco van den Berg. In een Nederlands onderonsje was het Roberto Kalshoven die de avond goed begon door met 3-0 te winnen van Bastiaan Meulenbelt. Vervolgens was het de beurt aan de topspelers van beide teams Gregoire Marche tegen Simon Rosner. Tegen de verwachtingen in was het de Fransman Marche die het goede voorbeeld van Kalshoven overnam en al snel comfortabel de leiding nam tegen Rosner, 2-0. Met nog 1 game verwijderd van de team overwinning herstelde Rosner net op tijd door de volgende opvolgende drie games te winnen 7-11, 9-11, 8-11. Simon Rosner wist daardoor alsnog te winnen en zette de stand op 1-1, waardoor de beslissing moest vallen in de wedstrijd tussen de nummer 3 van Duitsland Jens Schoor en 10 voudig Nederlands Kampioen Laurens Jan Anjema. Het was Anjema die Coulisse/Twente een goede seizoenstart bezorgde door in drie games te winnen van Jens Schoor. Coulisse/Twente won daardoor met 9-5.

 

1: Gregoire Marche – FRA (PSA #31)       vs. Simon Rosner - GER (PSA #5)                                              2-3

2: Jens Schoor – GER (#3 GER)                   vs. Laurens Jan Anjema – NED (10x NL Kampioen)           0-3

3: Roberto Kalshoven – NED (#21 NL)     vs. Bastiaan Meulenbelt – NED (#19 NL)                                               3-0

 

Victoria Rotterdam vs. Squash City Amsterdam                              4-9

Victoria Rotterdam kreeg Squash City uit Amsterdam op bezoek, 010 tegen 020. Vooraf was aangekondigd dat Rotterdam aan zou treden met de Australier Cameron Pilley maar die moest afhaken door zijn goede prestaties tijdens de VAS Channel Open. Joris Wagenaar kwam voor Pilley in de plaatst waardoor alle andere spelers een plaats opschoven. De wedstrijden stonden onder leiding van SBN Scheidsrechter Ron van Alphen. Wagenaar mocht direct aftrappen tegen de teamcaptain van Squash City, Nick Kuys. Wagenaar begon goed aan de wedstrijd en won de openingsgame en had met 9-4 voor in de 2e uitzicht op een 2-0 voorsprong. Het was echter Kuys die zich terug in de wedstrijd knokte en de game met 13-11 wist te winnen. Ook de twee opvolgende games gingen naar Kuys waardoor City de voorsprong nam in de wedstrijd. Het was Nederlands Kampioen Piedro Schweertman die de spanning terug in de wedstrijd door vrij eenvoudig te winnen van de jongere Nederlander Marc ter Sluis 3-0. De laatste wedstrijd ging tussen trainer en voormalig pupil: Stephen Cooke tegen Roshan Bharos. Bharos liet echter zien in goede vorm te steken en wist zijn voormalig trainer te verslaan in drie games. Squash City boekte daarmee de eerste overwinning van het seizoen ten koste van Rotterdam 9-4.

 

1: Piedro Schweertman – NED (2 voudig NL Kampioen) vs. Marc ter Sluis – NED (PSA #198)         3-0

2: Stephen Cooke NED (#9 NED)                                               vs. Roshan Bharos – NED (PSA #204)       0-3

3: Joris Wagenaar NED (#                                                            vs. Nick Kuys – NED (#31 NL)                      1-3

 

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Ron van Alphen

 

MeerSquash Hoofddorp vs. LetmedoIT Squash Utrecht                 10-7

MeerSquash Hoofddorp de nummer 2 van vorig seizoen ontving de promovendus LetmedoIT Squash Utrecht. De Utrechtenaren zijn vorig seizoen gepromoveerd naar de hoogste divisie en willen zich nu meten op het allerhoogste niveau. Onder leiding van Ash Patel begon de 17-jarige Tom Schreurs in het openingsduel tegen de Argentijn Rodrigo Obregon. Het Hoofddorpse squashtalent pakte knap de openingsgame maar kon dit niet vasthouden en moest de overwinning laten aan de Rodrigo Obregon die zijn debuut in de Eredivisie opluisterde met een zege. Daarna was het de beurt aan de kopman Tim Weber tegen voormalig Nederlands Kampioen Sebastiaan Weenink. In een enerverende wedstrijd wist Weber de spanning in de wedstrijd te houden door met 3-2 te winnen van Weenink. In de allesbeslissende wedstrijd nam Bart Ravelli het op tegen de oudere Argentijnse broer Francisco Obregon. Het werd een wedstrijd die een vijfde game nodig had. Daarmee kwam de spanning in opperste forma. Het was Ravelli die in een Tiebreak met 13-11 wist te winnen en daarmee de overwinning voor MeerSquash veiligstelde 10-7.

 

1:            Tim Weber - GER                                            vs. Sebastiaan Weenink – NED (#3 NL)                   3-2

2:            Bart Ravelli – NED (#5 NL)                            vs. Francisco Obregon – ARG (PSA #428)               3-2

3:            Tom Schreurs – NED (#52 NL)                    vs. Rodrigo Obregon – ARG (PSA #372)                  1-3

 

 

CS Drachten/Froconsur vs. Labee Group/ Squash Ridderkerk       11-3

Centre Squash Drachten/Froconsur mocht het seizoen beginnen in een thuiswedstrijd tegen Labee Group/Squash Ridderkerk. Als nummer 3 en 4 van het vorige seizoen beloofde het een mooie avond te worden die onder leiding stond van SBN Scheidsrechter Mike Versteegh. De openingswedstrijd tussen Nederlands talent Thijs Roukens en Fabien Verseille bleek direct een mooie wedstrijd voor de toeschouwer. Roukens wist de voorsprong te pakken in de wedstrijd en kwam 2-1 voor. De tiebreak in de vierde game viel echter de kant op van de Verseille waardoor de stand op 2-2 kwam. Verseille wist vervolgens koers te houden en won de vijfde game met 11-5. Ridderkerk nam daarmee de voorsprong in de wedstrijd. Vervolgens kwam de nummer 37 van de wereldranglijst in actie, Youssef Soliman tegen ex-international Dylan Bennet. Soliman liet zien in goede vorm te steken en won overtuigend met 3-0. De stand was daarmee gelijk 1-1. De laatste wedstrijd ging tussen Mahesh Mangaonkar en Rene Mijs. Mijs bood vooral in de eerste en de derde game goed tegenstand tegen de Indiër maar wist beide tiebreaks niet naar zich toe te trekken en moest de overwinning in drie games aan Drachten laten. CS Drachten/Froconsur won daarmee met 11-3 van Labee/Group Ridderkerk en neemt direct de leiding in de DPD Heren Eredivisie.

 

 

1:            Youssef Soliman EGY (PSA #37)                                 vs. Dylan Bennet – NED (#2 NL)                 3-0

2:            Mahesh Mangaonkar – IND (PSA #64)                    vs. Rene Mijs – NED (#10 NL)                     3-0

3:            Thijs Roukens – NED (PSA #326)                               vs. Fabien Verseille - FRA                             2-3

 

 

 Bron; Squash.nl

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?