Van der Heijden behaalt hoogste positie ooitVan der Heijden behaalt hoogste positie ooit

Milou van der Heijden (PSA-34) heeft haar hoogste positie behaalt op de PSA World Ranking. De meervoudig Nederlandse kampioene staat nu op een 34e plek, 2 plaatsen hoger dan vorige maand.

Voor van der Heijden was oktober een maand om met een glimlach op terug te kijken. Zo won ze tijdens de Netsuite Open van de hoger aangeslagen Europees kampioene Millie Tomlinson (PSA-26) en won ze in de eerste ronde van de US Open van Hollie Naughton (PSA-37).

In de top-10 zijn er bij de vrouwen ook enkele wijzigingen, waarbij de 9e plek Tesni Evans (PSA-9) het meest in het oog springt. Het is voor de eerste keer dat zij bij de beste 10 speelster ter wereld hoort. Nour El Sherbini (PSA-1) blijft de lijst aanvoeren, maar voelt de adem van Raneem El Welily (PSA-2) in haar nek.

Bij de mannen verandert er deze maand weinig aan de top. Mohamed Elshorbagy (PSA-1), Ali Farag (PSA-2) en Marwan Elshorbagy (PSA-3) blijven het podium bezetten. Buiten de top-10 is de opvallendste stijger Declan James (PSA-16). Hij is nu de hoogst genoteerde Engelsman in de lijst.

Vanuit Nederlands perspectief zien we bij de vrouwen Tessa ter Sluis (PSA-91) nog net in de top-100. Sanne Veldkamp (PSA- 127) is de ander vrouw die nog regelmatig in actie komt op de Tour.
Bij de heren is Rene Mijs (PSA-432) na een afwezigheid van 6 jaar weer terug te vinden op de lijst. Hij is niet de hoogst genoteerde man, deze eer is weggelegd voor Roshan Bharos (PSA-212). De speler van Squash City staat nog net voor Tess Jutte (PSA-218) en Marc ter Sluis (PSA-235).

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?