Drie Nederlandse medaillewinnaars Belgian Junior OpenDrie Nederlandse medaillewinnaars Belgian Junior Open

Tijdens de Belgian Junior Open 2018 stonden er drie Nederlandse jeugdspelers op het podium. Naomi Nohar was de beste in de Girls <15 en Rowan Damming (2e) en Knut Hogervorst (3e) stonden samen op het podium in dezelfde categorie bij de jongens.

Voor Nohar was het haar derde sterke resultaat op rij. Tijdens de BJO was de sleutelwedstrijd haar kwartfinalewedstrijd tegen Vervara Asina uit Rusland. Het werd een zinderende wedstrijd waarbij Naomi uiteindelijk de 5de game won met 16-14. De halve finale (11-1, 11-8, 11-5) en de finale (11-3, 11-8, 11-6) leken daarna wel een formaliteit.

Ook bij de jongens in dezelfde klasse werd goed gepresteerd. Rowan Damming verloor helaas nipt de finale (10-12, 10-12, 6-11) van de Belg Nathan Masset en Knut Hogervorst versloeg in de strijd om het brons landgenoot Sam Gerrits (11-7, 11-8, 11-6).

Ook in de andere categorieën kwamen veel Nederlandse jeugdspelers in actie. Zo werd onder andere Sebastiaan Hofman 7e in de Boys <17 en Gabi Fritsche 8e in de Girls <19.

Klik hier voor alle uitslagen van de Belgian Junior Open 2018.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?