Coulisse Twente ouderwets aan kopCoulisse / Twente ouderwets aan kop

Al na twee speelronden heeft Coulisse / Twente de koppositie gepakt in de DPD SBN Eredivise. De kampioen van vorig seizoen is het enigste team dat 2 zeges uit 2 wedstrijden wist te boeken. Het geeft maar aan hoe dicht de teams bij elkaar zitten dit seizoen.

Voor Twente is het ook zaak om het seizoen goed te starten. Zij gaan binnenkort topspeler en vaste waarde Laurens Jan Anjema kwijtraken (verhuist naar het buitenland). In de uitwedstrijd tegen Squash City deed hij echter nog wel mee. In de openingspartij was het Nick Kuys die voor een stunt zorgde door Lucas Wirths te kloppen (11-9, 12-10, 11-4).
Squash City mocht voorzichtig hopen op de overwinning, maar zag Spanjaard Bernat Jaume (PSA-75) logischerwijs klop krijgen van Raphael Kandra (PSA-20) met 1-3 (6-11, 8-11, 11-9, 9-11). In de laatste partij kon ook de Nederlands hoogste speler op de PSA World Ranking, Roshan Bharos (PSA-212), Laurens Jan Anjema niet kloppen (4-11, 7-11, 5-11).

De huidige nummer twee van de DPD SBN Eredivisie is LetmedoIT Squash Utrecht en dat mag verrassend genoemd worden. Het op het oog zwakste team kende met 'MeerSquash uit en CS Drachten / Froconsur thuis een lastig programma, maar wisten maar liefst 16 punten te pakken. Uit bij 'MeerSquash werd zeer nipt verloren, maar CS Drachten werd gisteren op een grote nederlaag getrakteerd. Tom Hoevenaars verloor dan wel van Omar Abdel Meguid (PSA-47) (8-11, 6-11, 7-11), maar de Argentijnse broertjes Obregon versloegen de locals Thijs Roukens en Derk Kuiper. Laatstgenoemde behaalde maar 4 punten tegen Rodrigo Obregon (11-1, 11-0, 11-3). Ook Roukens verloor in straight games, hij was niet opgewassen tegen Francisco Obregon (11-8, 11-6, 11-8).

Ook in Rotterdam stonden er een paar mooie wedstrijden op het programma. Nummer drie 'MeerSquash speelde lastige uitwedstrijd tegen Victoria Squash Rotterdam, waar al jaren niet gewonnen was. Ook gisteren konden zij de winst niet meenemen naar Hoofddorp. In de openingspartij was Joeri Hapers (PSA-146) te sterk voor Bart Ravelli (13-11, 6-11, 11-5, 12-10), waarna Paul Coll (PSA-8) de stand gelijk trok tegen Piëdro Schweertman (4-11, 8-11, 8-11).
De beslissende wedstrijd ging tussen de jonge Fransman Sebastian Bonmalais (PSA-90) en de ervaren Duitser Tim Weber. Bonmalais, ging furieus van start (11-3, 11-4), maar zag Weber in de derde game nog iets terugdoen (4-11). De laatste game ging echter naar de Fransman, waardoor hij zijn club Victoria hun eerste competitieoverwinning gunde.

Bij Squash Ridderkerk speelde de thuisclub Labee Groupe/Squash Ridderkerk en DKTP-it MAX tegen elkaar. Beide ploegen wisten niet tot winst te komen op de openingavond en konden de punten goed gebruiken. Fabien Verseille won op positie drie met 3-0 van Roberto Kalshoven (11-6, 12-10, 11-8), waarna Lucas Serme (PSA-33) eningzins verrassend onderuit ging tegen Iker Pajares (PSA-62). De Spanjaard van Beverwijk is in vorm en dat liet hij zien door de nummer 33 van de wereld met 0-3 te verslaan (10-12, 5-11, 10-12).
In de beslissende partij kon Rene Mijs goed meekomen met Jens Schoor, maar moest hij de overwinning toch aan de voormalig nummer 60 van de wereld laten (8-11, 11-6, 7-11, 4-11).

De DPD SBN Eredivisie gaat volgende week alweer verder met de derde speelronde. In Drachten, Hellendoorn, Beverwijk en Hoofddorp is dan weer squash te zien van het hoogste niveau. Klik hier voor de stand, alle uitslagen en het speelschema van de DPD SBN Eredivisie.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?