Alle thuisclubs boeken zegeAlle thuisclubs boeken zege

Alle thuisclubs hebben een prima zege geboekt in de DPD Heren Eredivisie Squash. Na drie speelronden voert Coulisse/Twente de ranglijst aan voor concurrenten 'MeerSquash en CS Drachten / Froconsur.

Coulisse/Twente boekte gisteren als enigste club hun derde overwinning op rij. Het team van Henk Meulenbelt was in eigen huis te sterk voor Labee Group/Squash Ridderkerk. Op positie drie kreeg Bastiaan Meulenbelt nog verrassend klop van talent Luke Stauffer (12-10, 10-12, 11-7, 4-11, 7-11), maar daarna zette wereldtopper Simon Rösner (PSA-5) orde op zaken. Hij won in straight games van interim kopman Rene Mijs, die zich nog goed verweerde (11-2, 11-6, 11-5). Ook de laatste partij van de avond ging naar Twente door een overwinning van Laurens Jan Anjema op Fabien Verseille (11-4, 11-8, 11-5).

In Hoofddorp was thuisclub 'MeerSquash veel te sterk voor de bezoekers uit Amsterdam, Squash City. Nick Kuys maakte er nog een leuke wedstrijd van tegen Bart Ravelli, maar kon niet net als vorige week stuntten met winst (11-5, 11-9, 7-11, 11-7). Kopman Paul Coll (PSA-8) en Tim Weber wonnen beide makkelijk van Marc ter Sluis (11-4, opgave) en Tom Lucas (11-4, 11-3, 11-4).

Ook de derde titelkandidaat won gisteren. CS Drachten / Froconsur kreeg vorige week nog klop van LetmodoIT Squash Utrecht, maar was nu veel te sterk voor Victoria Squash Rotterdam. Thijs Roukens opende met 3-0 tegen Joris Wagenaar (11-8, 11-5, 11-8), waarna James Willstrop (PSA-17) voor het eerst zijn kunsten liet zien in Drachten. De Engelsman en Nederlands kampioen Piëdro Schweertman maakten er een leuke wedstrijd van (11-5, 11-5, 11-6).
Als laatste verweerde Stephen Cooke zich nog kranig tegen Norman Junge, maar hij kon niet voorkomen dat Drachten de volle 12 punten pakte (11-6, 11-5, 6-11, 11-7).

Ook de vierde wedstrijd van de avond was niet heel spannend. DKTP.it/MAX ontving in eigen huis de mannen van Squash Utrecht. Rodrigo Obregon opende met winst tegen Roberto Kalshoven (4-11, 9-11, 6-11), waardoor Utrecht opnieuw mocht hopen op een overwinning. Iker Pajares (PSA-62) was echter te sterk voor Sebastiaan Weenink (11-2, 11-6, 12-10) en Jens Schoor verslikte zich niet in Tom Hoevenaars (8-11, 11-2, 11-2, 11-3).

Niet geheel verrassend boekte alle thuisclubs een overwinning in de DPD Heren Eredivisie. Zij staan op dit moment ook in het linker rijtje. Over twee weken treffen de nummers 2 en 3 elkaar in Hoofddorp. Dan ontvangt 'MeerSquash CS Drachten. Koploper Twente gaat op bezoek in Utrecht en, MAX speelt de lastige uitwedstrijd tegen Victoria en Squash Ridderkerk probeert bij Squash City de eerste zege van het seizoen te boeken.

Klik hier voor de stand, de uitslagen en het speelschema van de DPD Heren Squash Eredivisie.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?