Twente en MeerSquash nemen afstandTwente en MeerSquash nemen afstand

Coulisse/Twente en 'MeerSquash beginnen afstand te nemen in de DPD SBN Heren Eredivisie. Alleen CS Drachten / Froconsur kan het duo nog enigszins volgen. Labee Group/Squash Ridderkerk wacht na vier wedstrijden nog op hun eerste overwinning in de hoogste squashdivisie van ons land.

Ook de uitwedstrijd tegen LetmedoIT Squash Utrecht was voor Coulisse/Twente geen enkel probleem. Op positie drie kreeg Bastiaan Meulenbelt nog een nederlaag te verwerken tegen Niels Hoevenaars. Laatstgenoemde was na zes jaar weer terug op het hoogste niveau en won in eigen huis met 3-1 (11-7, 8-11, 11-7, 11-5).
Helaas was de overwinning van Hoevenaars niet de eerste stap voor een stunt van de thuisploeg. Alan Clyne (PSA-40) won logischerwijs van Sebastiaan Weenink (6-11, 3-11, 6-11) en Laurens Jan Anjema won in één van zijn laatste wedstrijden dit seizoen van de Argentijn Francisco Obregon (5-11, 10-12 10-12).
Door de zege heeft Twente nu 39 punten uit 4 wedstrijden. Ze treffen over twee weken in eigen huis Victoria Squash Rotterdam, waarna de topper tegen 'MeerSquash wacht in Hoofddorp.

De Hoofddorper wonnen op hun beurt gisteren close van bezoekers CS Drachten / Froconsur. De nummers twee en drie van de ranglijst maakten er een mooie wedstrijden van voor de toeschouwers. 'Home grown' spelers Bart Ravelli en Thijs Roukens opende gelijkwaardig, waarbij de Nederlands kampioen <23 brutaal een 1-2 voorsprong nam (11-8, 5-11, 7-11). Roukens kon de partij echter niet over de streep trekken en zag Ravelli eerst langszij komen (11-7), waarna hij ook de partij pakte (11-6).
Op positie één wist Paul Coll (PSA-8) de wedstrijd en de bonuspunten binnen te slaan, al had hij het nog lastig met Mahesh Mangaonkar (PSA-64) (11-5, 11-7, 11-8). Als laatste wist Tim Weber zich niet langs Abhah Singh (PSA-112) te slaan. De jonge Indiër won in straight games (10-12, 8-11, 7-11).

Ook in Amsterdam had het thuispubliek reden tot juichen. Squash City leek de underdog tegen Labee Group/SportCity Dordrecht, maar zag Rene Mijs geblesseerd uitvallen voor de wedstrijd. Luke Stauffer was nét niet opgewassen tegen Tom Lucas, die de thuisploeg op een 1-0 voorsprong zette (11-9, 11-8, 11-7).
Op positie één waren Bernat Jaume (PSA-75) en Peter Creed (PSA-50) goed aan elkaar gewaagd. Creed kwam 0-2 voor (10-12, 8-11), maar kon in de drie volgende games de Spaanse furie niet mee bijbenen (11-4, 11-6, 11-5).
Met de winst al op zak was de laatste wedstrijd van de avond er één voor de bonuspunten. Hierin troffen Roshan Bharos (PSA-212) en Dylan Bennet elkaar. Na de openingsgame, die met 12-10, naar Bharos ging leek Bennet al (weer) last te hebben. Na een 11-5 in de tweede gaf hij op.

Ook de laatste wedstrijd was er één voor het thuispubliek. Victoria Squash Rotterdam was veel te sterk voor DKTP-it/MAX. De Rotterdammers traden aan met Cameron Pilley (PSA-21), Piëdro Schweertman en Joris Wagenaar. De bezoekers zette daar met Jens Schoor, Roberto Kalshoven en Roel Zwagerman een veel zwakker team tegenover. Dit kwam ook tot uiting in de score: 12-0 voor de Rotterdammers.
Wagenaar won in 3-0 snelle games van Zwagerman (11-3, 11-8, 11-2), waarna ook Pilley zijn voorbeeld volgde tegen Schoor (16-14, 11-7, 11-4). Ook de Nederlands kampioen won in straight games (12-10, 11-7, 11-6), hij deed dit tegen Kalshoven.

Over twee weken gaat de DPD SBN Heren Eredivisie weer verder. Dan wordt er squash op het hoogste niveau gespeeld in Hellendoorn, Beverwijk, Ridderkerk en Drachten. Klik hier voor de stand, de uitslagen en het speelschema van de DPD Heren Squash Eredivisie.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?