El Welily herovert nummer 1 plek PSAEl Welily herovert nummer 1 plek PSA World Ranking

Raneem El Welily (PSA-1) heeft de nummer 1 positie op de PSA World Ranking weer herovert. De Egyptische lost Nour El Sherbini (PSA-2) af die sinds mei 2016 bovenaan de prestigieuze lijst stond.

Zelf stond El Welily 3 jaar geleden voor het laatst op de eerste plek. De afgelopen 17 maanden was ze de runner-up achter El Sherbini, maar door haar geweldige seizoenstart is ze nu weer de beste vrouwelijke squasher op aarde. Door overwinningen tijdens de Bellevue International, China Open en US Open en tweede plekken tijdens de Netsuite en Hong Kong Open verzamelde ze genoeg punten om haar landgenote voorbij te gaan.

El Sherbini staat nu tweede, één plek boven Nour El Tayeb (PSA-3). Joelle King (PSA-4) en Camille Serme (PSA-5) wisselen van plek en complementeren de top-5. Nicol David (PSA-12) valt uit de top-10 en staat inmiddels al op plek 12.

Milou van der Heijden (PSA-34) eindigt het jaar op haar hoogste plek ooit. De Nederlandse blijft staan op plek 34. Tessa ter Sluis (PSA-94) en Sanne Veldkamp (PSA-133) zijn de andere twee landgenoten die regelmatig op de PSA World Tour actief zijn.

Ook bij de mannen is er flink wat verandert. Door blessures blijven Marwan Elshorbagy (PSA-5), Gregory Gaultier (PSA-8) en Ramy Ashour (PSA-21) maar zakken. Wie daar dankbaar gebruik van heeft gemaakt is Twente speler Simon Rösner (PSA-3). De Duitser staat nu op een hele knappe derde plek, wat ook gelijk zijn hoogste notering ooit is. Ook Miguel Angel Rodriguez (PSA-6) en Paul Coll (PSA-7) stijgen een plekje.

Roshan Bharos (PSA-214), Tess Jutte (PSA-231) en Marc ter Sluis (PSA-245) beginnen allemaal voorzichtig terrein te verliezen op hun hoogste rankings aller tijden.

Klik hier voor de gehele PSA World Ranking.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?