12 masters Nederlands Kampioen12 masters Nederlands Kampioen

Het afgelopen weekend streden een kleine zestig deelnemers om de nationale squashtitels voor spelers boven de 35 jaar. Verdeeld over leeftijdscategorieën van 35+ tot en met 70+ (steeds met vijf jaar verschil) gingen spelers van ongeveer dezelfde leeftijd de sportieve strijd met elkaar aan tijdens de DPD NK Masters bij ‘MeerSquash in Hoofddorp. Het leverde prachtige confrontaties op, veel sportiviteit en gezelligheid, en waarschijnlijk ook wel de nodige (spier)pijntjes. Al met al absolute reclame voor de squashsport!

Heren 75+: Joop van Gutsem; Heren 70+: Keith Flanigan

Vlak voor het toernooi viel Joops enige uitdager Jochem van Eeghen helaas uit met een blessure, dus een echte finale 75+ was er niet. Joop was echter ook gewoon 1e geplaatst in de H70+ groep, een knotsgekke poule met vijf gentlemen die elkaar en ook zichzelf steeds verrasten. We moesten de reglementen erop naslaan wie nu de winnaar was geworden, maar op onderling resultaat bleek Keith de winnaar. Emile van de Wouw sleepte de 2e prijs in de wacht, en Paul Turken was uiteindelijk toch nog 3e geworden. Diep respect voor alle mannen, die allemaal tussen de 14 en 17 games hebben gespeeld dit weekend, zonder enige opmerking over moe zijn…

Heren 65+: Jack Lugtmeijer; Heren 60+: Ad Heskes

Ook in de 65+ categorie helaas maar één stoere inschrijving, dus Jack werd bij iets jongere kompanen ingedeeld, de 60-plussers. Ondanks een keiharde botsing met de achterwand, en een bloedende wenkbrauw en beurse schouder tot gevolg, sleepte Jack de 3e prijs eruit. Ad Heskes maakte zijn favorietenrol meer dan waar; goed om te zien dat Ad weer terug op de baan is na zijn knieoperatie eerder dit jaar. Bert van Rijswijk was de beste van de rest.

Heren 55+: Paul-Anton Hoogendoorn

Titelverdediger en daarmee houder van de speciale prijs ‘Het Kanon’ Paul-Anton moest in de finale diep gaan en zijn stijlvolle slagenarsenaal helemaal inzetten om zich de snelle en onvoorspelbare Felix Barenholz van het lijf te houden. Dat lukte Paul-Anton in vier games. De strijd om het brons was een pittige vijfsetter, waarin Jan Dogger uiteindelijk aan het langste eind trok.

Dames 65+: Carmel Noom; Dames 60+: Jill van de Lint; Dames 50+: Titia Posdijk-Wilmink

Omdat Carmel en Jill de enige ladies waren in hun leeftijdscategorie, speelden ze samen met vier 50+ dames een poule van zes. Dat was natuurlijk niet een helemaal eerlijke strijd, maar voor het spelplezier maakte het weinig uit. Een heleboel sportieve en gezellige games verder kwam Titia als winnares uit de bus, voor clubgenote Yvonne Kwant en Petra Mouw.

Heren 50+: Eric Smit

Hier kregen we de gedroomde finale tussen Eric en Ronald Permentier, die twee weken geleden nog de Dutch Open Masters op zijn naam schreef. Het was een wedstrijd die lang alle kanten op kon gaan, maar toen Eric de 2e game met 15-13 naar zich toe trok, was het verzet van Ronald gebroken. Walter Schreefel werd keurig derde.

Dames 40+ en 45+: Karin Geertsma

Slechts twee speelsters in beide categorieën, maar alle vier speelden ze op het scherpst van de snede en lieten elkaar ongelofelijk hard rennen. Waar de 1e geplaatste Karin Thiel vorig jaar eenvoudig van Karin Geertsma had gewonnen, was het nu Geertsma die na een matige start in 4 games aan het langste eind trok, met haar bekende scherpe drops en enorm harde slagen. Lieke Bootsma werd derde in dit sterke veld.

Heren 45+: Arjan Janssen

Arjan deed wat van hem verwacht werd: hij greep opnieuw de titel. Maar dat ging niet zonder slag of stoot, want Willem Marquering bood Arjan behoorlijk verzet. Yaron Telio won de zwaarste kwalificatiepoule, maar kon niet op tegen Arjan en Willem. Toch een knappe 3e plaats.

Heren 35+ en 40+: Jeroen van Vilsteren

Omdat er maar drie 40-plussers zich hadden ingeschreven, speelden deze mannen samen met de zes ‘jonkies’. Leeftijd speelde hier geen rol, want Jeroen ging er als oudste van het hele stel met de titel vandoor. Prachtige wedstrijden op zondag in alle poules leverden uiteindelijk dus Jeroen op als winnaar van beide categorieën. Erik Hietbrink (2e H40+) en Lennart Bakker (3e H40+) moesten genoegen nemen met een treetje lager op het podium, evenals Daniel Lagewaard (2e H35+) en Yasser Fayez (3e H35+).

Kortom, een geslaagd toernooi! Sportiviteit en strijd op de baan, gezellig bijpraten naast de baan. Dát is de charme van de NK Masters, en dat meemaken gunnen we zo veel meer squashers! Daarom bij deze meteen een oproep aan al die andere 35+ squashers die er dit jaar niet bij waren: doe volgend jaar ook mee! Het is echt een fabeltje dat je een oud-profspeler moet zijn om mee te doen; hoe meer spelers er mee doen, hoe sneller je je eigen niveau tegenkomt, en hoe leuker het wordt. Dus tot de volgende editie in 2019!

Klik hier voor alle uitslagen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?