Abdel Gawad grote stijger PSA World RankingsAbdel Gawad grote stijger PSA World Rankings

Karim Abdel Gawad (PSA-5) is bovenin de grootste stijger op de PSA World Rankings. De voormalig wereldkampioen staat nu weer op een vijfde plek waar hij het jaar nog afsloot op een negende plaats.

Net als de voorgaande maanden voort Mohamed Elshorbagy (PSA-1) de lijst aan. Hij staat nog nipt eerste voor landgenoot Ali Farag (PSA-2). Simon Rösner (PSA-3) en Tarek Momen (PSA-4) maken de top-5 compleet. Marwan Elshorbagy (PSA-8) en Gregory Gaultier (PSA-9) blijven door aanhoudend blessureleed zakken, maar zijn beide weer bijna fit.

Bij de vrouwen staat Raneem El Welily (PSA-1) bovenaan, voor Nour El Sherbini (PSA-2) en Nour El Tayeb (PSA-3). Laura Massaro (PSA-7) schoof weer een plekje op ten opzichte van Nouran Gohar én buiten de top-10 staat Amanda Sobhy (PSA-11) weer op het punt om zich bij de beste 10 speelsters ter wereld te scharen.

Vanuit Nederlands perspectief kijken we natuurlijk naar Milou van der Heijden (PSA-36). Zij zakt twee plekken ten opzichte van vorige maand en staat nu 36e. Tessa ter Sluis (PSA-92) en Sanne Veldkamp (PSA-127) zijn de andere actieve speelsters bij de vrouwen.
Bij de heren staat Roshan Bharos (PSA-202) op de drempel van de top-200. Tess Jutte (PSA-236) en Marc ter Sluis (PSA-229) zijn ook nog regelmatig actief op de PSA World Tour.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?