Egypte pakt helft van de titelsEgypte pakt helft van de titels tijdens British Junior Open 2019

Egypte heeft 50% van de titels gepakt tijdens de British Junior Open 2019. Vooral in de oudere leeftijds-categorieën waren ze dominant, maar niet zo sterk als in andere jaren. In de wat jongere categorieën zag je ook goede resultaten van opkomende landen als Amerika, India en Maleisië.

Mostafa Asal (PSA-44) was de beste in de BoysU19. De nummer 44 van de wereld was met 3-1 te sterk voor de Engelsman Nick Wall (PSA-161). Ook bij de meisjes was het Egypte dat mocht feesten. Hier pakte Hania El Hammamy (PSA-17) logischerwijs de titel.

Yehia Elnawasany (Boys U17), Marina Stefanoni (Girls U17), Asmeeshenraj Chandaran (Boys U15), Salma El Tayeb (Girls U15), Abdallah Eissa (Boys U13), Amina Orfi (Girls U13), Nickhileswar Moganasundharam (Boys U11) en Ananat Singh (Girls U11) waren de overige winnaars.

Voor de Nederlanders is de BJO traditieneel een heel lastig toernooi, al waren er toch flink wat topnoteringen. Zo werd Fleur Maas heel knap 12e in de GirlsU19 categorie. Ze verloor heel nipt van Katie Malliff (3-2) in de strijd om een kwartfinale plek.

Ook Evan Morris haalde de laatste 16. Hij won in de derde ronde met 14-12 in de vijfde waarna hij 16e werd. Ook Ruby Huisman deed het goed met haar plek bij de laatste 16. Zij werd 15e in de Girls U11).

Klik hier voor alle uitslagen van alle Nederlanders tijdens de British Junior Open 2019.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?