Farag en El SherbiniFarag en El Sherbini verslaan landgenoten in finale

Ali Farag (PSA-2) en Nour El Sherbini (PSA-2) zijn 2019 goed begonnen. De nummers twee van de wereld versloegen in de finale van het Tournament of Champions toernooi in New York de nummers één van de wereld. Vooral voor Farag is het een beladen overwinning, aangezien hij zeer waarschijnlijk Elshorbagy gaat aflossen als nummer één van de wereld in maart.

Bij de mannen haalde Farag vrij eenvoudig de finale, al moest hij wel langs James Willstrop (PSA-16), Daryl Selby (PSA-19), Paul Coll (PSA-7) en Tarek Momen (PSA-4). Mohamed Elshorbagy (PSA-1) had het een stuk lastiger en kwam zelfs 1-2 achter tegen Diego Elias (PSA-11). Toch haalde beide Egyptenaren weer de finale waar Elshorbagy 0-2 voorkwam (10-12, 6-11). Daarna kon Elshorbagy echter geen antwoord meer vinden op het spel van zijn landgenoot (11-6, 11-3, 11-8). 

Ook bij de dames was het een Egyptisch onderonsje in de finale. Nour El Sherbini moest nog niet zo lang geleden haar plek bovenaan de PSA World Ranking afstaan aan Raneem El Welily (PSA-1), maar in het onderlinge duel was ze sterker (11-9, 11-8, 11-8) dan de nummer één van de wereld.

Klik hier voor alle uitslagen van het Tournament of Champions toernooi.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?