Topteams in DPD Heren EredivisieTopteams in DPD Heren Eredivisie winnen eenvoudig

De gehele top drie in de DPD Heren Eredivisie boekte gisteren een vrij simpele zege. CS Drachten / Froconsur staat nu zeven punten voor op zowel Victoria Squash Rotterdam en Coulisse/Twente.

De koploper trof gisteren een verzwakt Labee Group/Squash Ridderkerk in Ridderkerk. Dylan Bennett was ziek en werd aan de onderkant vervanger door Luke Stauffer, die gelijk het spits mocht afbijten. Hij trof op positie drie de in vorm verkerende Thijs Roukens. Alle drie de games ging dan ook naar de Drachtenaar (9-11, 6-11, 5-11).
Op positie één stelde de thuisploeg gelijk hun nieuwste aanwinst op. De Spanjaard Carlos Cornes (PSA-82) kreeg de lastige taak om te stuntten tegen Daryl Selby (PSA-19). De eerste game ging nog wat moeizaam (9-11), maar daarna liet de nummer 19 van de wereld zien dat hij toch een maatje te groot was voor de nieuwkomer (4-11, 7-11). Ook op plek twee was Drachten favoriet, al maakte Rene Mijs er een prima wedstrijd van tegen Ben Coleman (PSA-49). De wedstrijd ging logischerwijs naar Coleman, al pakte Mijs nog een mooi bonuspuntje (9-11, 6-11, 11-8, 3-11).

Ook achtervolger Victoria boekte een grote overwinning. Zij speelden uit in de hoofdstad bij Squash City. Joris Wagenaar schoot uit de startblokken en stond in mum van tijd 0-2 voor tegen Nick Kuys (1-11, 2-11). Kuys werd toen pas wakker en boog de wedstrijd nog knap om in een 3-2 zege (11-8, 11-1, 11-4). Het was helaas voor Squash City niet genoeg voor de wedstrijdzege. Op positie één was Bernat Jaume (PSA-83) niet bij machten om het Borja Golan (PSA-33) erg lastig te maken en Piëdro Schweertman liet zien in vorm te zijn voor het naderende NK door Sean Conroy (PSA-124) in straight games te verslaan (8-11, 8-11, 4-11).

De derde titelfavoriet die in actie kwam was Coulisse/Twente. De landskampioen van de afgelopen jaren speelde in eigen huis tegen DKTP-it/Max. Waar Twente vooral naar boven zal kijken is MAX niet ontevreden met hun vierde plek. In de afscheidswedstrijd van Laurens Jan Anjema werd dit onderstreept. Aqeel Rehman had het nog lastig met Roberto Kalshoven (11-6, 11-2, 10-12, 11-7), waarna Edmond Lopez (PSA-60) de wedstrijd besliste (11-7, 11-6, 11-5) tegen Jens Schoor. Ook Anjema deed zijn duit in het zakje. Hij won met 3-1 van Carsten Schoor (11-6, 11-6, 8-11, 11-9).

De vierde en laatste wedstrijd van de avond ging tussen hekkensluiter LetmedoIT Squash Utrecht en 'MeerSquash. De rode lantaarn opende met Rodrigo Obregon ijzersterk, die Bart Ravelli heel vlug van de baan tikte (11-1, 11-2, 11-4). Dat Sebastiaan Weenink vervolg kansloos was tegen Paul Coll (PSA-7) schetstte dan weer niemands verbazing (3-11, 4-11, 5-11). De beslissing viel dan ook in de laatste wedstrijd met Francisco Obregon en nieuwkommer Juan Camillo Vargas (PSA-111). De Colombiaan was hierheen de sterkere waardoor hij gelijk belangrijk was voor zijn nieuwe club (4-11, 5-11, 11-7, 8-11).

Door de uitslagen van de achtste speelronde hebben de nummers 2 en 3 een voorsprong van 11 (op MAX) en 14 punten (op 'MeerSquash) en lijken Victoria en Twente daardoor de enige uitdagers van koploper CS Drachten. Echter duurt het seizoen nog 6 wedstrijden en lijkt iedereen van elkaar te kunnen winnen in dit seizoen.

Klik hier voor de stand, alle uitslagen en het speelschema van de DPD Heren Squash Eredivisie.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?