SBNDe genomineerden voor de Adri van Noort Award 2019

De Adri van Noort Award is een prijs voor een squashliefhebber die een langere periode uitzonderlijke verdiensten voor de squashsport in Nederland heeft (gehad) door :
- het inspireren van de squashwereld op verscheidene vlakken of
- het op een bijzondere wijze de squashsport in Nederland of Iinternationaal op de kaart te zetten of
- nuttig en lofwaardig optreden ten behoeve van de squashsport in het algemeen en de squashsport in Nederland in het bijzonder.

De genomineerde voor dit jaar zijn:

Claudia Sieben:
Claudia zet zich zeer actief in voor damessquash in Nederland. Zij is veel actief op de achtergrond,  maar probeert zich onder andere via de online kanalen (squash ladies community, columns etc.) haar steentje bij te dragen. Zij is de oprichter van Squash Ladies Community dat inmiddels 295 leden heeft. Ook heeft ze afgelopen jaar bij haar squashclub in Roosendaal met succes een trainingsprogramma opgezet speciaal gericht op dames, waar nu op wekelijkse basis op maandag en woensdag les wordt gegeven door Claudia. Haar bijdrage aan het Nederlandse damessquash is uniek en een verrijking voor het squashlandschap.

HutSpot organisatie:
Het dubbeltoernooi georganiseerd bij Squash Hillegom is al jarenlang beroemd en berucht onder squashend Nederland en trekt tegenwoordig ook buitenlandse spelers aan. Het is een toernooi dat voor de liefhebbers van het dubbelspel niet meer is weg te denken, aangezien het toernooi binnen één dag vol is met 72 dubbelteams en er zelfs ieder jaar een wachtlijst gehanteerd moet worden. De HutSpot Organisatie heeft in de afgelopen 20 jaar in Nederland op het gebied van toernooien, iets unieks weten neer te zetten. De inzet van de vrijwilligers is hierbij een essentieel onderdeel en een inspirerend voorbeeld van hoe je een toernooi tot een legendarisch succes kunt maken.

Werkgroep Archief:
Eind 2016 zijn Loek Bles, Arie Langstraat en Jos Overdijk op eigen initiatief begonnen met de Werkgroep Archief. Zij hebben zich anderhalf jaar lang belangeloos ingezet voor het SBN archief. Dozen vol krantenartikelen, trofeeen, foto’s, oude videobanden, is er aan archief. De werkgroep heeft zich belangeloos ingezet om al het materiaal te sorteren, structureren en te digitaliseren. Zij hebben door lofwaardige en nuttige optreden hiermee een onderschat, maar zeer waardevol deel van de geschiedenis van het Nederlandse squash in kaart gebracht.

Op de finaledag van het NK Squash wordt op het Centre Court de winnaar bekend gemaakt.

De commissie voor het uitreiken van de Awards bestaat uit Roelof de Vries (voorzitter Euregio Squash), Marc Veldkamp (Oud-directeur SBN), Marten van der Mark (Hoofdredacteur Squashlife) en Thony Schwab (Manager Squash Almere).

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?