Nationale kampioenen over de grensNationale kampioenen over de grens

Afgelopen weekend werd er in het Frans Otten Stadion gestreden voor de Nederlands nationale titels, maar ook in veel omringende landen werd er gespeeld. Wie eisten daar de zeges op?

In Duitsland ontbrak net als vorig jaar wereldtoppers Simon Rösner (PSA-4). Vriend en teamgenoot van Coulisse/Twente Raphael Kandra (PSA-15) maakte daar dankbaar gebruik van door zijn tweede titel te pakken. Hij versloeg Valentin Rapp (PSA-128) in straight games in de finale.
Bij de vrouwen pakte verrassend Nele Hatschek de titel door in 3-2, met 11-9 in de vijfde, te winnen van Franziska Hennes.

Ook in Spanje was het een Twente speler die de bloemen in ontvangst mocht nemen. Edmon Lopez (PSA-62) versloeg Borja Golan (PSA-32) in de finale (3-1), waarbij moet worden vermeld dat de voormalig nummer vijf van de wereld eerder een 119-durende partij speelde tegen DKTP.it/MAX speler Iker Pajares (PSA-63). De als eerste geplaatste Cristina Gomez maakte bij de vrouwen geen fout. Zij won haar derde titel op rij.

In Oosten pakte Aqeel Rehman zijn 13e titel, Birgit Coufal doet het één minder met 12 titels. En ook in Ierland kan je spreken van dominantie, daar was de 7e titel voor Arthur Gaskin. Sophie O'Rourke pakte daar haar eerste.

De titels in Engeland en Frankrijk worden komend weekend verdeeld. Meer informatie daarover op www.thesquashsite.com

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?