Van der Heijden en Schweertman weer de besteVan der Heijden en Schweertman weer de beste

Milou van der Heijden (PSA-31) en Piëdro Schweertman hebben zich, net als vorige jaar, weer gekroond tot Nederlands kampioen. Schweertman pakte zijn derde titel op rij, van der Heijden is nu viermaal de sterkste geweest.

Dat van der Heijden en Schweertman gisteren op het hoogste treetje stonden is geen verrassing, maar er zijn wel vaker gekke dingen gebeurt tijdens het NK. Voor van der Heijden verliep het dit jaar zeer vlotjes. Via een bye en twee 3-0 overwinningen (tegen Juliette Permentier en Judith Diepeveen) haalde ze de finale waar ze, niet voor het eerst, Tessa ter Sluis (PSA-91) tegenkwam. Ter Sluis verloor net als van der Heijden geen enkele game tot de finale. Suzanne Peters, Daniek Krukkert en Fleur Maas werden achter elkaar in straight games verslagen.

In de finale liet van der Heijden echter zien een maatje te groot te zijn. De nummer 31 van de wereld sloot het toernooi af zonder gameverlies en nam haar vierde titel mee terug naar Brabant (11-6, 11-4, 11-7). In de strijd om het brons won Fleur Maas met 3-2 van Judith Diepeveen waardoor ze net als in 2018 het podium op mocht.

Ook bij de mannen verloor de uiteindelijke winnaar geen enkele game. Piëdro Schweertman had het eigenlijk nergens echt lastig in dit deelnemersveld. De speler van Victoria Squash Rotterdam pakte zijn derde titel op rij door in de finale Rene Mijs met 3-0 te verslaan (11-1, 11-7, 11-3).
Voor Mijs was het zijn eerste finaleplek. Hij won knap van Marc ter Sluis (kwartfinale) en Roshan Bharos (halve finale), waarbij hij van Bharos won met 13-11 in de vijfde.
Thijs Roukens legde beslag op de derde plek, hij pakte het brons voor CS Drachten / Froconsur.

Klik hier voor alle uitslagen van het NK Squash 2019.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?