Wildcards bekend gemaakt voor DPD Open SquashWildcards bekend gemaakt voor DPD Open Squash

Squashster Milou van der Heijden heeft de wildcard toebedeeld gekregen voor de DPD Open Squash dat van 9 t/m 14 april 2019 plaatsvindt in Oirschot en Eindhoven.

De 28-jarige Van der Heijden is al jarenlang de hoogst gerankte Nederlandse speelster op de PSA World Ranking en veroverde eerder deze maand voor de vierde keer de nationale squashtitel. Bovendien is de mondiale nummer 31 geboren en getogen in Brabant waar het prestigieuze PSA World Tour Gold evenement over exact zeven weken van start gaat.

Mocht Van der Heijden aan de hand van haar positie op de wereldranglijst rechtstreeks toegelaten worden tot de DPD Open, dan gaat de wildcard naar de vier jaar jongere Tessa ter Sluis (PSA-91) die tijdens het afgelopen nationale kampioenschap als tweede eindigde.

Bij de mannen komen Thijs Roukens (PSA-285) en Roshan Bharos (PSA-212) in aanmerking voor het felbegeerde startbewijs. Op vrijdag 29 maart strijden de 20-jarige Roukens en de vier jaar oudere Bharos in een onderling duel om de laatste beschikbare plaats in het mannentoernooi.

Met een totale prijzenpot van $215.000, evenredig verdeeld over de mannen- en damesdivisie, is de DPD Open Squash in 2019 het op één na grootste squashtoernooi in Europa. Ondermeer Ali Farag (PSA-2) en Nour El Tayeb (PSA-3) hebben hun deelname al bevestigd. Naast het Egyptische duo, kan het evenement door de status als PSA World Tour Gold toernooi naar verwachting ook rekenen op een groot aantal andere wereldtoppers. De definitieve deelnemerslijst wordt in de tweede week van maart bekend gemaakt door de Professional Squash Association (PSA).

Kaarten voor de DPD Open, dat wordt georganiseerd door de PSA, Squash Bond Nederland en TMG Squash, zijn te koop via Ticketmaster. Alle ontwikkelingen rondom het evenement zijn te volgen via dpdopensquash.com en de Facebook en Instagram pagina’s van het evenement.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?