Nicol David kondigt einde van carriere aan

Gisteren heeft Nicol David aangekondigd om haar carrière te gaan beëindigen aan het einde van dit seizoen. Sinds haar debuut op het internationale circuit in 1996 waarbij zij de Britisch Junior Open onder 14 wist te winnen verbrak ze record na record. 

De inmiddels 35 jarige David is de eerste speler die twee keer wereldkampioen bij de jeugd is geworden in 2001. Hierna volgde nog 8 senioren wereldtitels en heeft zij hiernaast nog 81 PSA World Tour Titles uit 102 gespeelde finales. 

In 2015 wist Nicol David een nieuw record van 109 maanden onafgebroken aan kop te staan van de wereld ranglijst. En wist zij de meest succesvolle Asian Games atleet te worden met 7 gouden medailles van haar land. 

Zelf zei David: "Na meer dan 20 jaar squashen voor Maleisië, meedoen op het hoogste niveau in de wereld en bijna alles winnen wat er te winnen valt kan ik blij en vol trots zeggen dat ik er klaar voor ben om een punt achter mijn carriere te zetten". 

Nicol David heeft altijd van de sport gehouden en het is voor haar een belangrijk onderdeel van haar leven geworden. Dit gaat zij zelf teruggeven in drie verschillende punten. Zij gaat zich aansluiten bij de PSA om de sport verder te promoten en alles uit de sport te halen, ze gaat in Maleisië de jonge generatie meiden helpen via de Nicol David Foundation om alles uit hun carreiere te halen. Als laatste zal zij de mensen in Maleisië inspireren door haar verhalen te delen. 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?