WK 2019 op punt van beginnenWK 2019 op punt van beginnen

Morgen begint voor zowel de mannen als de vrouwen het WK Squash 2019 in Chicago. Voor negen dagen is het Union Station hét decor voor de wereldtop.

Vanuit Nederlands perspectief kijken we naar Milou van der Heijden (PSA-31). De kersverse Nederlandse kampioene speelt misschien wel haar beste squash ooit en staat op haar hoogste plek op de PSA World Ranking allertijden. In de eerste ronde treft ze het echter niet. De uit Wales afkomstige Tesni Evans (PSA-11) is morgen haar tegenstander. Evans won zeer knap de Britse Nationale titel en verkeerd dit squashseizoen in bloedvorm. Een pittige klus dus voor onze landgenote!

De twee grote favorieten zijn Raneem El Welily (PSA-1) en Nour El Sherbini (PSA-2). De twee Egyptische dames winnen dit seizoen het meest en staan ook een flink stuk voor op de PSA World Ranking. Joelle King (PSA-3) en Nour El Tayeb (PSA-4) zouden volgens plaatsing en vorm ook de halve finale moeten kunnen halen.

Bij de heren ligt het allemaal wat dichter bij elkaar. Mohamed Elshorbagy (PSA-1) zal normaal gesproken ver komen. De nummer één van de wereld heeft een vrij makkelijk schema sinds het uitvallen van Ramy Ashour (PSA-35). Hij komt waarschijnlijk Tarek Momen (PSA-3) of Marwan Elshorbagy (PSA-8) tegen in de halve finale.
In de onderkant is het een stuk zwaarder. Zo opent dé man in vorm, Ali Farag (PSA-2), tegen Daryl Selby (PSA-17) in de ronde één en krijgt op een volgend mogelijk te maken met: Borja Golan (PSA-32), Diego Elias (PSA-10), Paul Coll (PSA-6) en Karim Abdel Gawad (PSA-5) of Simon Rösner (PSA-4).

Vanwege een blessure is Gregory Gaultier (PSA-12) niet van de partij in Amerika. Wie er nog wel één keer bij is is Nicol David (PSA-21). De levende legende kondigde haar afscheid aan en speelt haar laatste WK.

Klik hier voor meer over het WK Squash 2019.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?