Nederlandse jeugd prima tijdens FJONederlandse jeugd sterk tijdens FJO 2019

De Nederlandse spelers hebben prima gepresteerd op Franse bodem afgelopen weekend bij de French Junior Open 2019. Maar liefst 5 van de 10 spelers wisten de kwartfinale te bereiken van het Super Series toernooi. 

Bij de Boys under 13 was Evan Morris de enige Nederlander. Morris verloor de eerste ronde nipt 3-1 van de Franse Timothe Carrouget. De 2 wedstrijden daarna wist hij wel te winnen. Zijn een na laatste wedstrijd van het toernooi was het spannendste, Morris verloor nipt 3-2 van opnieuw een Fransman. Toch kon Evan positief eindigen door zijn laatste wedstrijd met 3-0 te winnen. Hij werd uiteindelijk 35e.

De Boys under 15 was sterk bezet vanuit Nederland. De nummer 1, 2 en 6 van Nederland <15 waren van de partij, Rowan Damming, Sam Gerrits en Lars van Dongen. Laatstgenoemde won knap zijn eerste ronde maar liep daarna op tegen een Fransman en verloor 3-0. Daarna won hij 2 wedstrijden, maar verloor de 2 wedstrijden die daarop volgden. Van Dongen werd uiteindelijk 20e.

Damming en Gerrits wisten op knappe wijze beiden de finale te behalen, na allebei een hele spannende 5-setter te hebben in eerdere rondes. Dit was niet de eerste keer dat deze 2 hoog eindigen op een Super Series toernooi, de laatste 3 toernooien zijn ze ook al in de top 4 geëindigd. De wedstrijd was enorm spannend en moest in een 5e game besloten worden. Gerrits trok hierbij nipt aan het langste einde en won met 13-11 in de 5e.

Voor Lianka Radzyminski was het haar eerste Super Series toernooi bij de Girls under 17. Zij had hierbij niet erg veel geluk in de eerste ronde, ze trof een Egyptisch meisje dat daarna de finale bereikte. Radzyminski werd uiteindelijk 13e.

Ook de Boys under 17 was sterk bezet met Tjeu Dubbeldam, Sebastiaan Hofman en Jerry Bisschops. Zowel Dubbeldam als Hofman wisten de kwartfinales te bereiken. Bisschops won zijn eerste wedstrijd van het toernooi, maar verloor daarna zijn tweede met 3-0. Hijwerd uiteindelijk 22e.

Sebastiaan Hofman verloor zijn kwartfinale 3-0 van de Franse Paul Gonzalez en had daarna een aantal zware potten in de rest van het toernooi. Hij werd 8e. Dubbeldam wist knap, na een 5-setter, de halve finale te behalen van dit Franse Super Series toernooi. De speler van Squash Zwolle verloor in de halve finale nipt van de Franse Joshua Phinhera, wederom in een 5-setter. De strijd om het brons wist hij helaas niet te winnen, hij werd 4e.

Bij de Boys under 19 was vanuit Nederland Luke Stauffer aanwezig. De eredivisie speler wist in de 2e ronde knap de Franse Toufik Mekhalfi uit te schakelen in 4 games. Hij verloor vervolgens in de kwartfinale van de Tsjech Ondrej Vorlicek. Stauffer werd uiteindelijk 7e.

bron: www.tmgsquash-jeugd.nl

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?