Kwartfinalisten WK Squash 2019 bekend

Bij het WK Squash 2019 in Chicago zijn de kwartfinalisten bekend. Eergisteren en gisteren vonden de achtste finales plaats en vanaf vandaag zullen de kwartfinales beginnen. Met daarin een paar verrassende spelers. 

Bij de mannen wisten de top-4 geplaatste spelers door de achtste finales heen te komen. Nummer één geplaatste Mohamed Elshorbagy (PSA-1) en de nummer twee geplaatste Ali Farag (PSA-2) deden dit vrij eenvoudig in 3 games. De nummer drie geplaatste Duitser Simon Rosner (PSA-4) en de nummer 4 geplaatste Tarek Momen (PSA-3) kwamen door na een vijfsetter. 

Naast de top-4 geplaastste spelers is ook de nummer 6 geplaatste Colombiaan Miguel Rodriquez (PSA-7) door na een thriller wedstrijd van 105 minuten. Uiteindelijk wist hij te winnen met 3-2 11-8 in de vijfde van de Engelsman James Willstrop (PSA-16). In de kwartfinale zal hij het opnemen tegen Mohamed Elshorbagy. 

Het jongere broertje van Mohamed Elshorbagy, Marwan, wist zich ook te plaatsen voor de laatste 8. Hij won zijn wedstrijd met 3-1 van Ryan Cuskelly (PSA-18). 

Verrassend bij de laatste 8 is de  Indiër Saurav Ghosal (PSA-11). Door het vroeg uitschakelen van Karim Abdel Gawad (PSA-5) viel er een hoog geplaatste speler weg. In de achtste finale speelde Ghosal tegen Joel Makin (PSA-19) uit Wales. Uiteindelijk wist Ghosal na 80 minuten met 3-1 te winnen. Hij zal het opnemen tegen Simon Rosner. 

De laatste kwartfinale plek ging naar Paul Coll (PSA-6) hij zal het opnemen tegen Ali Farag. 

Bij de dames won Annie Au (PSA-12) verrassend van de nummer 7 geplaatste Laura Massaro (PSA-7). Au is de eerste vrouw uit Honk Kong die in de kwartfinale van het WK staat ooit. Zij zal het opnemen tegen de Egyptische Nour El Tayeb (PSA-3). De nummer één geplaatste Raneem El Welily (PSA-1) zal het opnemen tegen Nouran Gohar (PSA-8). 

Aan de onderkant van het schema nemen de nummer 4 geplaatste Joelle King (PSA-4) en nummer 5 geplaatste Camille Serme (PSA-5) het tegen elkaar op. Op papier de mooiste kwartfinale. De winnaar zal spelen tegen de winnaar van de confrontatie tussen Tesni Evans (PSA-10) en Nour el Sherbini (PSA-2). Ook Evans wist verrassend door te komen door in de achtste finales Sarah Jean Perry (PSA-6) te verslaan met 3-1. 

Bekijk hier het gehele schema. 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?