Egypte domineert WK SquashEgypte domineert WK Squash

Het zal geen verrassing zijn, maar het WK Squash 2019 wat nu wordt gespeeld in Chicago, wordt gedomineerd door de Egyptische mannen en vrouwen. Duitser Simon Rösner (PSA-4) en Française Camille Serme (PSA-5) zijn de uitzonderingen in de halve finales.

Bij de mannen zit de top-4 van de wereld 'gewoon' bij de laatste vier. In de bovenkant van het schema strijden Mohamed Elshorbagy (PSA-1) en Tarek Momen (PSA-3) voor een finaleplek. De laatste keer ging Momen er kansloos af (3-0 in Hong Kong), maar de nummer drie van de wereld is goed in vorm. Dit jaar verloor hij bijvoorbeeld alleen nog maar van Ali Farag (PSA-2). Farag, die vanaf deze maand de nummer één van de wereld wordt, speelt in de andere halve finale tegen Rösner.

Ook bij de vrouwen zijn er weinig verrassingen te noteren, al ging het een paar keer bijna mis. Raneem El Welily (PSA-1) zal vandaag top moeten spelen om Nour El Tayeb (PSA-3) af te houden in de bovenkant van het schema. Onderin krijgt Nour El Sherbini (PSA-2) te maken met Serme, die zich gisteren vrij gemakkelijk langs Joelle King (PSA-4) sloeg.

Klik hier voor meer informatie over het WK Squash en alle speelschema's.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?