Farag en El Sherbini pakken wereldtitelFarag en El Sherbini pakken wereldtitel

Ali Farag (PSA-1) en Nour El Sherbini (PSA-2) hebben afgelopen weekend in Chicago de wereldtitel gepakt. Voor Farag was het zijn eerste titel ooit, El Sherbini pakte op 23-jarige leeftijd alweer haar derde.

Bij de mannen was een WK-finale voor beide finalisten iets nieuws. Zowel Farag als Tarek Momen (PSA-3) stonden nog nooit in de meest prestigieuze finale in het alle daagse squash. In de eerste game liep de nummer één van de wereld snel weg (11-5) en leek de finale in een mum van tijd voorbij te zijn. Momen pakte echter de tweede game (11-13) en verloor nipt de derde (13-11). De laatste game was een makkie voor Farag, waardoor hij de beker in de lucht mocht houden.

Bij de vrouwen stond de vrouw van Farag, Nour El Tayeb (PSA-3), in de finale. Zij trof tweevoudig wereldkampioene El Sherbini. Beide vrouwen maakten er een mooie finale van, al liep El Sherbini in het begin wel rap weg (11-5, 11-6). De laatste twee games waren bloedstollend spannend, maar werden eerlijk verdeeld (10-12, 15-13).

 Klik hier voor alle foto's, de uitslagen en het speelschema van het WK Squash.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?