Voorbeschouwing DPD Heren Squash Eredivisie 

Vanavond vind de 9de speelronde van de DPD Heren Squash Eredivisie plaats. Op het programma een paar mooie ontmoetingen. In Drachten zal de koploper CS Drachten / Froconsur het opnemen tegen de nummer laatste Letmedoit Squash Utrecht. De nummer twee van de ranglijst Victoria Rotterdam zal op bezoek gaan in Hoofddorp bij 'MeerSquash en wil daar goed resultaat willen behalen om nog zicht te hebben op de titel. Nummer 3 Coulisse / Twente zal thuis aantreden tegen Squash City Amsterdam en zal ook moeten winnen om nog kans te maken op de titel. De laatste wedstrijd zal in Beverwijk plaatsvinden tussen DKTP.IT Max Beverwijk en Labee Group / Ridderkerk. 

CS Drachten/ Froconsur vs. Letmedoit Squash Utrecht
Koploper CS Drachten/ Froconsur neemt het op tegen de nummer laatst van de DPD Heren Eredivisie: LetmedoIT Squash Utrecht. De Friezen zijn de trotste koploper en doen er alles aan op aan de leiding te blijven met Soliman, Mangaonkar en Roukens stellen de Friezen weer een top team op. Squash Utrecht staat inmiddels al een tijdje onderaan maar wil er alles aan doen om van deze plaats af te komen. Het ontbreekt de Utrechters aan de Argentijnse Obregon broers. Maar Utrecht heeft nog twee andere squash broers in de spelerslijst. De gebroeders Hoevenaars komen deze speelronde beide in actie. Op papier geniet Drachten het voordeel maar wie weet, weet Utrecht te stunten in het hoge noorden.

Youssef Soliman

EGY

PSA - #33

vs.

Sebastiaan Weenink

NED

NL - #4

Mahesh Mangaonkar

IND

PSA - #64

vs.

Tom Hoevenaars

NED

NL - #7

Thijs Roukens

NED

PSA - #265

vs.

Niels Hoevenaars

NED

NL - #20

Volgens onze laatste berichten zal Thijs Roukens niet in actie komen. Hiervoor in de plaats zal Jorrit de Vries spelen. 

'MeerSquash vs. Victoria Rotterdam
MeerSquash Hoofddorp bezit momenteel de vijfde plaats in de DPD Eredivisie. Het ontvangt de nummer twee Victoria Rotterdam. De Hoofddorpers hebben dit keer niet de beschikking over nummer 7 van de wereld Paul Coll. Hierdoor treedt MeerSquash aan met Vargas, Weber en Ravelli. Victoria zet zijn titelaspiraties kracht bij door Joel Makin te laten debuteren in Nederland. De nummer 18 van de wereld behaalde vorige week de laatste 16 tijdens het WK Squash in Chicago. Hij mag het gaan opnemen tegen de Colombiaan Juan Camilo Vargas. Op papier een eenvoudige prooi voor de Welshman. De overige confrontaties gaan tussen Nederlands Kampioen Piedro Schweertman vs. Tim Weber en Bart Ravelli tegen Joeri Hapers. De Hoofddorpers zullen alles op alles moeten zetten om te stunten tegen de Victorianen.

Juan Camilo Vargas

COL

PSA - #116

vs.

Joel Makin

WAL

PSA - #18

Tim Weber

GER

GER - #3

vs.

Piedro Schweertman

NED

NL - #1

Bart Ravelli

NED

NL - #9

vs.

Joeri Hapers

BEL

PSA - #141

Coulisse/ Twente vs. Squash City Amsterdam
Landskampioen Coulisse/Twente ontvangt Squash City Amsterdam. Twente kan dit seizoen wederom beschikken over Laurens Jan Anjema die al geruime tijd wacht op zijn visum om te kunnen vertrekken naar Amerika. Voor Twente gunstig dat dit proces even op zich laat wachten, hierdoor kan het Twentse publiek langer genieten van Nederlands beste squasher aller tijden. Tom Lucas zal het gaan opnemen tegen Laurens Jan, hij kan zich voorbereiden op een zware avond. Op nummer 1 stelt Twente George Parker op nummer 31 van de wereldranglijst. Parker komt voor het eerst in actie voor Twente en neemt het op tegen Marc ter Sluis. De nummer drie positie wordt een interessante wedstrijd. In de heenwedstrijd wist Nick Kuys te verrassen door te winnen van Lukas Wirths. Dit keer staan de twee wederom tegenover elkaar. Zal Wirths revanche nemen of pakt Kuys wederom een overwinning?

George Parker

ENG

PSA - #31

vs.

Marc ter Sluis

NED

PSA - #239

Laurens Jan Anjema

NED

NL - #2

vs.

Tom Lucas

NED

NL - #22

Lukas Wirths

GER

 

vs.

Nick Kuys

NED

NL - #25

DKTP.IT Max Beverwijk vs. Labee Group/ Ridderkerk
DKTP.IT Max Beverwijk ontvangt de nummer zeven van de ranglijst Labee Group/ Ridderkerk. Op nummer drie mag Roberto Kalshoven het opnemen tegen de 39-jarige routinier Mijs. Mijs is, ondanks zijn leeftijd, in topvorm. Hij werd onlangs zelfs tweede op het NK en hield daarmee de deur nog even dicht voor de jongere squashtalenten van Nederland. De kopmannen troffen elkaar eerder dit seizoen in de wedstrijd die in Ridderkerk gespeeld werd. Toen was het de 22-jarige Pajares die verrassend met 3-0 van de 5 jaar oudere Serme won. Tijd voor revanche. Pajares en Serme zijn allebei verdedigende spelers, dus het zal sowieso een mooie lange wedstrijd worden. In de laatste wedstrijd van de avond spelen weer 2 routiniers tegen elkaar. De 31-jarige Schoor speelt niet meer als professional voor de PSA ranglijst, maar behoort nog steeds tot de Duitse top. Ook Bennett (34 jaar) speelt niet meer op professionele basis, maar mag nog steeds tot de top van Nederland worden gerekend. Wederom een spannende wedstrijd.

Iker Parajes

SPA

PSA - #57

vs.

Lucas Serme

FRA

PSA - #37

Jens Schoor

GER

GER - #5

vs.

Dylan Bennett

NED

NL - #3

Roberto Kalshoven

 

Bron: www.squash.nl

NED

NL - #18

vs.

Rene Mijs

NED

NL - #11

 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?