Squashploegen EK Landenteams 2019Squashploegen EK landenteams 2019

De selectiecommissie van Squash Bond Nederland (SBN) heeft de spelers en speelsters bekendgemaakt die Nederland zullen vertegenwoordigen tijdens het Europese Kampioenschap Squash voor landenteams, dat van 1 tot en met 4 mei 2019 plaatsvindt in het Engelse Birmingham.

Nationaal kampioene Milou van der Heijden voert zoals verwacht de damesploeg aan. Naast de nummer negentwintig van de wereld werden ook Tessa ter Sluis (PSA-91), Fleur Maas (PSA-184) en Natalie Grinham geselecteerd. De veertigjarige Grinham treedt daarbij, net als voorgaande jaren, op als playing-captain van de Oranjevrouwen.

Bij de mannen bestaat het nationale team in ieder geval uit Nederlands kampioen Piëdro Schweertman, playing-coach Sebastiaan Weenink, Thijs Roukens (PSA-265), Roshan Bharos (PSA-206) en Tess Jutte (PSA-249). Voor de zesde positie komen Marc ter Sluis (PSA-239) en de jeugdspelers Henrico van der Vegt, Luke Stauffer en Tjeu Dubbeldam in aanmerking. Zij spelen eind maart een kwalificatietoernooi voor de laatste beschikbare plek in de herenploeg.

De Nederlandse damesploeg komt tijdens het EK uit op het hoogste niveau, de Oranjemannen spelen in Division Two. De poule-indelingen en speelschema’s voor de Europese titelstrijd worden medio april bekendgemaakt door de Europese Squash Federatie.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?