Tweede NK JeugdTweede NK Jeugd ook weer ten einde

Na het NK Jeugd <11, <15 en <19 dat begin januari in Squash Almere werd georganiseerd was afgelopen weekend het tweede NK Jeugd van het jaar. In de <13, <17 en <23 werd gestreden om de felbegeerde titels.

In de Girls <13 waren er maar vier inschrijvingen. Dit waren dezelfde vier meisjes die eerder dit jaar al streden om de titel <11 jaar. Elcke Mols versloeg Renske Huntelaar in de 'MeerSquash finale (3-2). Ruby Huisman legde namens Victoria beslag op het brons.

Bij de jongens waren er wel meer deelnemers. Victor Santos De Freitas pakte hier verrassend de titel. Hij versloeg de als 1e geplaatste Evan Morris in de halve finale en was daarna sterker dan Robert Lindner (3-1). Aiden Vetjens maakte het podium compleet.

Lianka Radyzminski kon ook weer een titel bijschrijven. Zij was de beste in de Girls <17, waar ze het nog lastig had met clubgenote Naomi Nohar (3-2). Feline Posdijk werd 3e.

De Boys <17 was wel goed bezocht. Op voorhand kon je vijf mogelijke winnaars aanwijzen, waarbij het niveau dicht bij elkaar zit. Uiteindelijk wist Rowan Damming te winnen ten opzichte van Sebastiaan Hofman met 3-1 in de finale. Jerry Bisschops kon een sterk toernooi net niet bekronen met een podiumplek. Knut Hogervorst versloeg hem om de derde plaats.

Fleur Maas won 'gewoon' in de Girls <23. Megan van Drongelen, die knap de finale haalde, had in de eindstrijd geen kans (3-0). Juliette Permentier maakte het Victoria feest compleet. Zij won in vijf van Gabi Fritsche.

Bij de jongens in dezelfde categorie was Thijs Roukens de grote favoriet. De eredivisie speler van CS Drachten / Froconsur verslikte zich in de halve finale bijna in Tjeu Dubbeldam. De thuisfavoriet verloor nipt in de halve finale, maar beloonde zichzelf nog wel met een bronzen medaille. In de finale was Roukens wel op zijn best. Luke Stauffer had geen enkele kans (3-0).

Klik hier voor alle uitslagen van het NK Jeugd <13, <17 en <23.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?